Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: "Πράσινο φως" για τη χρηματοδότηση της Ιρλανδίας

tags :
ΔΝΤ:
Ενέκρινε σήμερα τη συμμετοχή του στο πακέτο στήριξης της Ιρλανδίας, ύψους 85 δις ευρώ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με δηλώσεις του Chopra, στελέχους του ΔΝΤ. Η συμμετοχή του ΔΝΤ ανέρχεται στα 22,5 δις ευρώ.
Σε δηλώσεις του ο Chopra επισήμανε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΝΤ προχώρησε σε έγκριση της χρηματοδότησής του προς την Ιρλανδία. Ο Chopra υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις "προσέφεραν" μια νέα πολιτική στην κυβέρνηση της Ιρλανδίας, που "περιλαμβάνει στόχους διάσωσης".
Υπενθυμίζεται ότι χθες εγκρίθηκε το πακέτο διάσωσης της Ιρλανδίας και από το κοινοβούλιο της χώρας, με 81 ψήφους υπέρ και 75 κατά. Σε ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας, Brian Lenihan, επισήμανε ότι "η προσφυγή της Ιρλανδίας στο μηχανισμό στήριξης αποτελεί μια σοφή απόφαση και τη μοναδική ρεαλιστική επιλογή, προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση".
Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής του ΔΝΤ, D. Strauss-Kahn, επισήμανε ότι βλέπει να "ξεχειλίζουν" οι επιπτώσεις από την κατάσταση των ιρλανδικών τραπεζών, ενώ πρόσθεσε ότι το βασικό πρόβλημα της ΕΕ είναι η αργή ανάπτυξη, η οποία επιφέρει μια "ατέρμονη κρίση, που δεν θα τελειώσει, αν η Ευρώπη δεν συνεργαστεί". Επιπλέον, σχολίασε ότι η ΕΕ απαντά με ρυθμούς βραδείς, πολύ βραδύτερους εκείνων των αγορών. Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι "αυτό που λέω είναι εύκολο να το ισχυρίζεται κάποιος, όταν παραμένει εκτός της διαδικασίας λήψης πολιτικών αποφάσεων". Τέλος, ο Strauss-Kahn τόνισε ότι "το ευρώ δεν αντιμετωπίζει σήμερα καμία απειλή, καθώς είναι ένα ισχυρό νόμισμα, που συμπεριφέρεται στις διεθνείς αγορές πολύ καλύτερα σε σύγκριση με τις επιδόσεις, που το μάρκο Γερμανίας είχε τη δεκαετία του 1990".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης