Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάγωμα του προϋπολογισμού της Ε.Ε. σχεδιάζουν Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία

Πάγωμα του προϋπολογισμού της Ε.Ε. σχεδιάζουν Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία
Κρυφό σχέδιο δεκαετούς σταθεροποίησης των οικονομικών μεγεθών του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης απεργάζονται Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
Οι ηγέτες των τριών χωρών προχώρησαν σε συζητήσεις πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής με στόχο τη διπλωματική εναρμόνιση στο θέμα. Μπροστάρης των συζητήσεων φέρεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ε.Ε. με τις ασθενέστερες χώρες να αδικούνται. Η Πολωνία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει ήδη αντιδράσει αρνητικά.
“Ο προϋπολογισμός των Βρυξελλών είναι το κλειδί της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης”. Η συγκεκριμένη φράση φέρεται να βρίσκεται στα μυαλά των ηγετών των τριών ισχυρών χωρών. Θεωρούν ότι με το “πάγωμα” του προϋπολογισμού  στα σημερινά διαμορφωμένα επίπεδα των 141,5 δις ευρώ για τα επόμενα δέκα χρόνια θα οδηγήσουν την Ευρώπη σε σταθεροποίηση, περιορίζοντας σε πρώτο χρόνο τις δαπάνες για τα έξοδα.
Χαμένες θα βγουν οι χώρες που ανέμεναν κοινοτικά κονδύλια για να ενισχύσουν δομικά την ανάπτυξη στο εσωτερικό τους και τις εθνικές τους οικονομίες στο σύνολό τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης