Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bull market βλέπει στις διεθνείς αγορές η BlackRock - UBS: "Ξεθωριάζουν" οι ανησυχίες

Bull market βλέπει στις διεθνείς αγορές η BlackRock - UBS:
Την προοπτική να συνεχιστεί η ανοδική πορεία στις διεθνείς αγορές βλέπει ο επικεφαλής οικονομολόγος της BlackRock, Bob Doll, στο τελευταίο επενδυτικό τους σχόλιο σχετικά με την πορεία των κεφαλαιαγορών.
Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται είναι ιδιαιτέρως θετικά , ενώ εντοπίζονται και σημάδια βελτίωσης της κατανάλωσης. Η ενίσχυση της αναπτυξιακής πορείας των ΗΠΑ, με τη βοήθεια και των υπολοίπων εταιρειών θα βοηθήσει ιδιαίτερα το επενδυτικό κλίμα, το οποίο βαλλόταν από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Στην Ευρώπη, ο Doll βλέπει τις ανησυχίες να καταλαγιάζουν σε σχέση με ότι είχε συμβεί με το ελληνικό πρόβλημα. Σ’ αυτό βέβαια βοηθά και το γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση σε σχέση με την άνοιξη του 2010.
Παράλληλα, η BlackRock έχει ήδη επισημάνει κάποιες σημαντικές επενδυτικές πρωτοβουλίες, γεγονός που έχει ενισχύσει το κλίμα μεταξύ των επενδυτικών κλάδων. Αυτό μάλιστα, θα διαφανεί σταδιακά και στα αποτελέσματα των επόμενων τριμήνων, τα οποία θα είναι και ο κινητήριος μοχλός των αγορών.
Τέλος, ο Doll επισημαίνει ότι το σενάριο της επιβράδυνσης της ανόδου των χρηματιστηρίων ή ακόμη και της πτώσης τους έχει αρχίσει και απομακρύνεται. Παρόλο που η οικονομία ακόμη βασίζεται στα κυβερνητικά μέτρα ενίσχυσης και ο ρυθμός ανάπτυξης της είναι ήπιος, η εταιρική κερδοφορία θα αποτελέσει σημαντικό έλασμα στη στήριξη της εμπιστοσύνης.
Και από τη μεριά της, η UBS, στην τελευταία έκθεση της με τίτλο «Crisis? What Crisis?» (Κρίση; Ποια κρίση;), δε διαφέρει ιδιαίτερα από τους ισχυρισμούς της BlackRock, καθώς θεωρεί ότι οι ανησυχίες για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας έχουν αρχίσει και «ξεθωριάζουν» μετά και τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Τα προβλήματα στην Ευρώπη πλέον αντιμετωπίζονται διαφορετικά από ότι ένα χρόνο πριν, καθώς η παγκόσμια οικονομία έχει αρχίσει να βλέπει ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Το «αγκάθι» της ανεργίας αν και παραμένει, το γεγονός ότι την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ η πορεία της ήταν στάσιμη άλλαξε το κλίμα και στις αγορές.
Επιπλέον, η UBS θεωρεί ότι το γεγονός ότι η πορεία της απομόχλευσης στον τραπεζικό κλάδο βαίνει καλώς, και μάλιστα έχει φτάσει, σε ορισμένες περιπτώσεις, και σε πολύ υψηλό επίπεδο, βοηθά πολύ τις αγορές. Η UBS αναμένει περεταίρω βελτίωση των θεμελιωδών της οικονομίας (σταδιακά όμως), αν και χαρακτηρίζει «ανωριμότητα» να θεωρήσει κανείς ότι η δημοσιονομική κρίση έχει μείνει πίσω μας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης