Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υψηλότερες οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών εταιρικών ομολόγων λόγω... ευρωζώνης

Υψηλότερες οι αποδόσεις των ευρωπαϊκών εταιρικών ομολόγων λόγω... ευρωζώνης
Μεγαλύτερες έχουν καταστεί οι αποδόσεις των ομολόγων που εκδίδουν οι ευρωπαϊκές εταιρείες σε σχέση με τις αμερικανικές όσο η κρίση στην Ε.Ε. βαθαίνει και, στον αντίποδα, η αμερικανική οικονομία αναζωογονείται.
Η ζήτηση των επενδυτών για εταιρικά ομόλογα παρά για κρατικά δεν κατέστη δυνατή να αποτρέψει την αύξηση κατά 1,89% κατά μέσο όρο στην απόδοση των εταιρικών ομολόγων, τα οποία διαπραγματεύονται σε ευρώ. Τα αντίστοιχα αμερικανικά εταιρικά ομόλογα παρουσιάζουν αύξηση κατά 1,69% κατά μέσο όρο στην απόδοσή τους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Bank of America Merrill Lynch.
O επικεφαλής του χαρτοφυλακίου ομολόγων της Pimco, Mark Kiesel εξηγεί την τάση. “Υπάρχει μεγάλη οικονομική στενότητα στην Ευρώπη”.
H κρίση χρέους στην ευρωζώνη και το γεγονός ότι οι περισσότερες χώρες έχουν ακολουθήσει το δρόμο της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν αφήνουν περιθώρια για περισσή αισιοδοξία και οι επενδυτές γεμίζουν με αβεβαιότητα, η οποία, με τη σειρά της, προκαλεί και τις υψηλότερες αποδόσεις στα ομόλογα.
Ο τζίρος, πάντως, των συναλλαγών των εταιρικών ομολόγων παγκοσμίως μειώθηκε στα 41,5 δις δολάρια ανά εβδομάδα από τα 60,1 δις δολάρια.
Οι συνολικές πωλήσεις εταιρικών ομολόγων για το 2010 έφτασαν τα 3,14 τρις δολάρια, μειωμένες σε σχέση με τα 3,88 τρις δολάρια το 2009. Ωστόσο, οι αριθμοί για το 2010 αφορούν 11 μήνες καθώς δεν περιλαμβάνουν το μήνα Δεκέμβριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης