Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικρίνει και ... στηρίζει τους Ευρωπαίους η Κίνα για τον χειρισμό της κρίσης

Επικρίνει και ... στηρίζει τους Ευρωπαίους η Κίνα για τον χειρισμό της κρίσης
Αυστηρά επικριτική απέναντι στην ηγεσία της Ευρώπης εμφανίστηκε η Κίνα, καθώς οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί δεν έχουν σταθεί ικανές να σταματήσουν την κρίση και να αποσυμπιέσουν τις ανησυχίες τόσο αναφορικά με το ευρώ όσο και στην ικανότητα ορισμένων μελών να εξυπηρετήσουν το χρέος τους.
Η Κίνα εμφανίζεται να έχει στη διάθεση της περίπου 2,65 τρις. δολ. σε ευρώ, ξεκαθαρίζοντας ότι θέλει να δει την Ευρώπη να λαβαίνει μέτρα περισσότερο αποτελεσματικά. «Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι για το αν μπορεί τελικά η ευρωπαϊκή κρίση χρέους να ελεγχθεί» δήλωσε ο Κινέζος υπουργός Εμπορίου Chen Deming.
Παράλληλα όμως η Κίνα δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι στηρίζει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, ενώ υπενθύμισε και τη δέσμευση του πρωθυπουργού Wen Jiabao τον Οκτώβριο περί στήριξη των ελληνικών ομολόγων όταν η χώρα αποφασίσει ότι θα είναι η κατάλληλη στιγμή να αποταθεί στις αγορές προς δανεισμό.
Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Wang Qishan εξέφρασε την ελπίδα του ότι σύντομα η Ευρώπη θα καταφέρει να ξεπεράσει την κρίση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η Κίνα έχει κάνει αυτό που πρέπει ώστε να στηρίξει τις προσπάθειες της. «Η Κίνα έχει λάβει δράσει ώστε να στηρίξει ορισμένες χώρες να καλύψουν το χρέος τους», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η Κίνα έχει ήδη επικρίνει κι άλλες φορές της Ευρώπη για τον προστατευτισμό στα προϊόντα της, ενώ έχει διαμαρτυρηθεί και για τους δασμούς τους οποίους επιβάλει στις εισαγωγές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης