Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stark: “Κάθε χώρα της ευρωζώνης υπεύθυνη για τα χρέη της”

tags :
Stark: “Κάθε χώρα της ευρωζώνης υπεύθυνη για τα χρέη της”
Τις δηλώσεις που είχε κάνει την περασμένη εβδομάδα επανέλαβε ο Juergen Stark. Το μέλος της ΕΚΤ είχε τονίσει ότι κάθε χώρα-μέλος της ευρωζώνης είναι υπεύθυνη για τα χρέη της.
Η ΕΚΤ αυτό που κάνει, σύμφωνα με τον Stark, είναι να παρέχει τα κατάλληλα εχέγγυα για να επιτρέπει την εξυπηρέτηση των χρεών των χωρών που χρησιμοποιούν το ευρώ.
Ο Γερμανός παρουσιάζεται αισιόδοξος για το μέλλον και θεωρεί ότι οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές θα παρουσιάσουν σταθερή βελτίωση και αυξημένη ενεργητικότητα. Δεν παραγνωρίζει όμως το γεγονός ότι μεμονωμένες τράπεζες της ευρωζώνης παρουσιάζουν προβλήματα ρευστότητας.
Το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων από πλευράς ΕΚΤ θα συνεχιστεί αλλά όχι επ' άπειρον. “Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ξεκίνησε σαν προσωρινό”, τόνισε ο πρώην διοικητής της Bundesbank. Προεξόφλησε πάντως ότι δεν υπάρχει πρόθεση από την ΕΚΤ να αλλάξει το χαρακτήρα του προγράμματος αυτού.
Αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ, σύμφωνα με τον Juergen Stark, θα γίνει μόνο όταν η ΕΚΤ αντιληφθεί ότι αυξάνονται οι τιμές των προϊόντων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης