Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από τα 100 δολάρια αναμένουν οι αναλυτές το αργό το 2011

Πάνω από τα 100 δολάρια αναμένουν οι αναλυτές το αργό το 2011
Ακόμη υψηλότερα αναμένουν οι αναλυτές να δουν το πετρέλαιο το επόμενο διάστημα. Οι αλλαγές στην τάση του δολαρίου έχουν βοηθήσει ιδιαίτερα τις τιμές των βασικών εμπορευμάτων, και ιδιαίτερα του πετρελαίου. Οι τιμές του αργού έχουν διασπάσει τις ιστορικές αντιστάσεις των 88 δολαρίων τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ οι εξελίξεις στην κορεατική χερσόνησο θα δώσουν ανοδική ώθηση.
Τις τελευταίες εβδομάδες, τα συμβόλαια του αργού κινούνται σε μία ευρεία ζώνη συναλλαγών, από 68 έως 88 δολάρια, με τους επενδυτές να ακολουθούν την ίδια στρατηγική: «ράλι και αναδίπλωση». Ωστόσο, από τη στιγμή που έχει «μηδενίσει» τις αντιστάσεις των 68 και 78 δολαρίων, η προσέγγιση των επιπέδων των 88 δολαρίων οδηγεί τους αναλυτές να βλέπουν ακόμη υψηλότερα το «μαύρο χρυσό».
Ο στόχος πλέον είναι κοντά στα 98 δολάρια, επίπεδο που είναι επίσης ένα ιστορικό στήριξης και αντίστασης για το πετρέλαιο. Αυτό ήταν ένα σημαντικό επίπεδο αντίστασης για πετρέλαιο την περίοδο Νοέμβριος 2007 - Φεβρουάριος 2008. Το ξεμπλοκάρισμα παραπάνω 98 δολάρια το Φεβρουάριο του 2008 ήταν ραγδαίο και οι τιμές ανέβηκαν πολύ γρήγορα πάνω από τα 110 δολάρια. Το ψυχολογικό επίπεδο αντίστασης είναι στα 100 δολάρια, ενώ αν τα ξεπεράσει το 2011 αναμένεται νέο ράλι για το πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης