Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα 1,943 δις δολ. το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας, νέο άλμα στις εξαγωγές

Στα 1,943 δις δολ. το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας, νέο άλμα στις εξαγωγές
Η ιαπωνική οικονομία δείχνει υγιή χαρακτηριστικά το τελευταίο διάστημα. Για πρώτη φορά στο τελευταίο εννιάμηνο, οι εξαγωγές αυξήθηκαν. Κατά τους προηγούμενους οκτώ μήνες οι διαφορές από μήνα σε μήνα ήταν αμελητέες και αυτή τη φορά οι αναλυτές ανέμεναν πτώση του ποσοστού εξαγωγών.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, οι εξαγωγές ιαπωνικών προϊόντων αυξήθηκαν κατά 9,1% σε σύγκριση με τον περσινό Νοέμβριο. Αντίστοιχα, οι εισαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά 14,2%. Η αύξηση των εξαγωγών ήταν αναμενόμενη όμως οι οικονομολόγοι της Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ την είχαν υπολογίσει στο 10,8%.
Τα δύο στοιχεία έχουν ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας να σημειώσει πτώση και να διαμορφωθεί στα 162,8 δισεκατομμύρια γιεν, ήτοι 1,943 δις δολάρια.
Η άνοδος των εξαγωγών δεν αναμενόταν αλλά καλύφθηκε από την αλματώδη αύξηση των εξαγωγών. Η Ιαπωνία σημειώνει εμπορικό έλλειμμα συγκριτικά με την Κίνα για το μήνα Νοέμβριο. Τον Οκτώβριο το ισοζύγιο των δύο χωρών ήταν πλεονασματικό για τους Ιάπωνες.
Οι δείκτες Nikkei και Topix στο χρηματιστήριο του Τόκιο έκλεισαν με πτώση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης