Τελευταία Νέα
Διεθνή

HWWI: Αν χρεοκοπήσει μέλος της ΕΕ ... έρχεται νέα χρηματοπιστωτική κρίση

HWWI: Αν χρεοκοπήσει μέλος της ΕΕ ... έρχεται νέα χρηματοπιστωτική κρίση
Για τον κίνδυνο νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης προειδοποιεί το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Οικονομίας (HWWI) σε περίπτωση χρεοκοπίας ενός κράτους μέλους της ευρωζώνης. Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση του Ινστιτούτου.
Ο καθηγητής Μίχαελ Μπρόινινγκερ, διευθυντής του Ινστιτούτου, θεωρεί αβάσιμη την διαμάχη για την έκδοση κοινών ομολόγων στην ευρωζώνη τονίζοντας ότι «είτε δοθούν εγγυήσεις από την ΕΕ για κράτη, όπως η Ελλάδα ή η Ιρλανδία είτε τα υπόλοιπα κράτη εγγυηθούν μέσω κοινών ομολόγων για τα χρέη αυτών των κρατών, είναι περίπου το ίδιο πράγμα έστω και αν στις συζητήσεις παρουσιάζεται πολύ διαφορετικό». Υπογραμμίζει επίσης ότι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι τα ευρωομόλογα θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερο επιτόκιο απ’ ότι τα τρέχοντα γερμανικά κρατικά ομόλογα. «Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από τις εκτιμήσεις των αγορών», διευκρίνισε.
Αναφορικά με τη Γερμανία το HWWI θεωρεί ότι θα επανέλθει στα επίπεδα προ της κρίσης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011, αν και οι κίνδυνοι παραμένουν κυρίως λόγω της δημοσιονομικής κρίσης που αντιμετωπίζουν πολλά ευρωπαϊκά κράτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης