Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τοποθετήσεις σε μετοχές και εταιρικά ομόλογα προτιμούν οι διεθνείς επενδυτές για το 2011

Τοποθετήσεις σε μετοχές και εταιρικά ομόλογα προτιμούν οι διεθνείς επενδυτές για το 2011
Διάθεση των επενδυτών να τοποθετηθούν σε εταιρικά ομόλογα και να ξεφορτωθούν κρατικά έδειξε η έρευνα του Reuters για τις επενδυτικές διαθέσεις ενόψει 2011. Πάνω από όλα όμως, κατέδειξε σαφή τάση αγοράς μετοχών.
Αυτό που συμπερασματικά προκύπτει είναι αύξηση της αγοραστικής διάθεσης για τη χρονιά που ακολουθεί.
Η αύξηση της ζήτησης σε κρατικά ομόλογα, είτε του αμερικανικού δημοσίου, είτε των χωρών της ευρωζώνης κινείται σε αμελητέα επίπεδα.
Αυτά που εμφανίζουν μεγάλη αύξηση ζήτησης είναι τα εταιρικά ομόλογα και δη εκείνα των αμερικανικών εισηγμένων εταιρειών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Εξάλλου, πλήθος αναλυτών συντάσσεται με αυτή την τάση.
Αυξάνεται μήνα με μήνα το ποσοστό τοποθέτησης σε χρηματιστηριακές μετοχές στα χρηματιστήρια των χωρών της ζώνης του ευρώ, των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και της Μεγάλης Βρετανίας αλλά σε μικρότερο βαθμό.
Το συνολικό ποσοστό διείσδυσης αγγίζει το 54,1% για το μήνα Δεκέμβριο, σύμφωνα με έρευνα του Reuters, ανοδικά σε σύγκριση με το 53,2% του Νοεμβρίου. Η τάση αναμένεται να ενισχυθεί περισσότερο κατά το 2011 και να ξεπεράσει τα επίπεδα του 55,4% του περασμένου Φεβρουαρίου, που αποτελεί υψηλό 2010 πριν οι επενδυτές στραφούν στην αγορά κρατικών ομολόγων.
Ο Keith Wirtz, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fifth Third Asset Management με έδρα το Σινσινάτι εκτιμά ότι ο συνδυασμός διαρκούς βελτίωσης των οικονομικών δεδομένων και η ενισχυόμενη αισιοδοξία ότι το μέλλον θα επιφέρει και νέα αύξηση της ανάπτυξης “άνοιξαν την όρεξη” των επενδυτών για μετοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης