Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank και RBC: Έρχεται κύμα ΑΜΚ στις εισηγμένες στη Wall Street το 2011

tags :
Deutsche Bank και RBC: Έρχεται κύμα ΑΜΚ στις εισηγμένες στη Wall Street το 2011
Νέες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένει για το 2011, ο Mark Hantho, σύμβουλος επενδύσεων της Deutsche Bank σε μετοχές στα διεθνή χρηματιστήρια.
“Αρκετές αυξήσεις κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθούν εντός του ερχόμενου έτους έχουν ήδη δρομολογηθεί αλλά θα έρθουν κι άλλες από ιδιωτικές εταιρίες οι οποίες διατηρούν σημαντικά μερίδια και σε άλλες εταιρείες”, αναφέρει.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης αναμένει κι αυτή με τη σειρά της αρκετές αυξήσεις κεφαλαίου μέσω δημόσιας προσφοράς εντός του 2011.
Πέραν της General Motors, η οποία προέβη σε αύξηση κεφαλαίου ύψους 23,1 δις δολαρίων με κοινές και προνομιούχες μετοχές, καμία άλλη αύξηση κεφαλαίου σε εισηγμένη στη Wall Street δεν υπερέβαινε το 1 δις δολάρια.
“Η ρευστότητα που παρέχεται στην αμερικανική οικονομία θα καταστήσει περισσότερο εφικτές τις διευρυμένες αυξήσεις κεφαλαίου των εισηγμένων που τις έχουν ανάγκη”, τονίζουν οι αναλυτές της RBC Capital Markets.
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι πρέπει να εξετασθεί κάθε φορά πολύ προσεκτικά η ονομαστική τιμή επάνω στην οποία θα πραγματοποιηθεί η αύξηση κεφαλαίου, ιδιαίτερα σε εταιρείες με αρνητικούς ισολογισμούς, παθητικά ή άλλα χρέη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης