Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άλμα των κατασχέσεων κατοικιών στο γ΄ 3μηνο

tags :
ΗΠΑ: Άλμα των κατασχέσεων κατοικιών στο γ΄ 3μηνο
Άλμα κατέγραψαν οι κατασχέσεις κατοικιών στις ΗΠΑ το γ΄3μηνο, παρά τις προσπάθειες των τραπεζικών ιδρυμάτων να ενισχύσουν τους δανειολήπτες, εν μέσω κρίσης στην αγορά κατοικίας. Υπενθυμίζεται ότι τα χθεσινά μακροοικονομικά στοιχεία αποκαλύπτουν σημαντική πτώση στις τιμές των κατοικιών στις μεγαλύτερες αμερικανικές πόλεις.
Οι τραπεζικές αρχές συνδέουν το άλμα των κατασχέσεων με το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν «εξαντλήσει» τις επιλογές για τη διατήρηση οφειλετών με παραβατική συμπεριφορά στα σπίτια τους, μέσω προγραμμάτων όπως οι τροποποιήσεις δανείων. Συγκεκριμένα, οι κατασχέσεις αυξήθηκαν στις 382.000 το γ΄ τρίμηνο, καταγράφοντας άλμα 31,2%. Σε ετήσια βάση σημείωσαν άνοδο 3,7%, σύμφωνα με έκθεση των Office of the Comptroller of the Currency και Office of Thrift Supervision.
Παράλληλα, στην έκθεση υπογραμμίζεται η ραγδαία υποχώρηση (46% στο γ΄ 3μηνο) του αριθμού τροποποιήσεων των δανείων, με το πρόγραμμα Home Affordable Modification Program (HAMP) της κυβέρνησης Ομπάμα για την ανάσχεση των κατασχέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης