Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μια από τα ίδια από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - Ζήτησε δημοσιονομικό συντονισμό της ευρωζώνης

Μια από τα ίδια από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - Ζήτησε δημοσιονομικό συντονισμό της ευρωζώνης
Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας θεωρεί ότι η σταθεροποίηση του ευρώ βασίζεται στον συντονισμό των δημοσιονομικών, πολιτικών και κοινωνικών πολιτικών των χωρών που απαρτίζουν την ευρωζώνη.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με δηλώσεις του στην εφημερίδα “Tagesspiegel” δεν ανέφερε κάτι νέο. Παρέμεινε πιστός στη γραμμή Μέρκελ περί στήριξης του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και στην προτεραιότητα δημοσιονομικής προσαρμογής όλων των χωρών για τον εξορθολογισμό των δαπανών και των δημοσιονομικών ελλειμμάτων τους.
Ο Σόιμπλε στήριξε την ΕΚΤ, την κάλεσε να χαράξει σταθερή νομισματική πολιτική και έκανε έκκληση σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ να στηρίξουν την Κεντρική Τράπεζα που επέλεξαν να έχουν.
Ο συντονισμός των χωρών -κυρίως σε επίπεδο περικοπών των εξόδων- είναι ικανός κατά τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών να επιφέρει τον εξορθολογισμό των δημοσιονομικών των κρατών-μελών κάτι που θα βγάλει το ευρώ από τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης και θα το καταστήσει, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σόιμπλε, “νόμισμα επάνω στο οποίο θα μπορεί να βασιστεί ολόκληρη η παγκόσμια οικονομία”.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης