Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Η Γερμανία χρειάζεται την ΕΕ - Πρέπει να στηρίξουμε το ευρώ

tags :
Merkel: Η Γερμανία χρειάζεται την ΕΕ - Πρέπει να στηρίξουμε το ευρώ
Η Γερμανία χρειάζεται και την Ευρώπη και το ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις της γερμανίδας καγκελάριου, Angela Merkel. "Η ΕΕ και το ευρώ είναι θεμέλια της ευημερίας της Γερμανίας, αλλά και των καθηκόντων της πέραν των εθνικών συνόρων της", επισημαίνει η ίδια.
Στις αμφιβολίες των Γερμανών για το νόμισμα της Ευρωζώνης η κ. Merkel απαντάει, επισημαίνοντας ότι "η ΕΕ αυτούς τους μήνες διέρχεται μεγάλη κρίση. Πρέπει όλοι να ενισχύσουμε το ευρώ. Δεν είναι μόνον το χρήμα μας, το ευρώ. Είναι περισσότερο κι από νόμισμα", και συμπληρώνει "οι Ευρωπαίοι είμαστε ενωμένοι για το πιο μεγάλο καλό μας, καθώς αυτή είναι κι η εγγύησή μας για Ελευθερία στο εξωτερικό των συνόρων μας και στο εσωτερικό. Θεμέλιό της είναι το ευρώ".
Επισημαίνεται ότι απέναντι στο ευρώ, η γερμανική κοινή γνώμη είναι σήμερα διχασμένη, ιδίως αφότου με γερμανικά κεφάλαια, μεταξύ άλλων, ενισχύθηκαν οι οικονομίες της Ελλάδας και της Ιρλανδίας. Σύμφωνα με δημοσκόπηση γερμανικής εφημερίδας, το 51% των ερωτηθέντων δεν είναι σήμερα ικανοποιημένοι, που ανήκουν στην Ευρωζώνη, έναντι 44% που είναι. Επιπλέον, το 49% των ερωτηθέντων πολιτών νοσταλγούν το μάρκο, έναντι 41% που επιθυμούν το ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης