Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μάχη JP Morgan και Deutsche Bank για την αναδοχή εταιρικών ομολόγων

Μάχη JP Morgan και Deutsche Bank για την αναδοχή εταιρικών ομολόγων
Ανάδοχος εταιρικών ομολόγων 176 δις δολαρίων η Deutsche Bank. Η γερμανική τράπεζα δραστηριοποιήθηκε εντόνως το 2010 στα ομόλογα που εξέδωσαν οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ και έλαβε μερίδιο ύψους 5,5% στην αγορά, ενισχύοντας το ήδη υψηλό 5,1% του 2009.
Πλέον βρίσκεται στη δεύτερη θέση ανάμεσα στις τράπεζες αναδόχους εταιρικών ομολόγων στις ΗΠΑ, απειλώντας μάλιστα ξεκάθαρα την πρώτη στο τομέα την τελευταία τριετία JP Morgan, της οποίας το μερίδιο ανέρχεται σε 6,7%. Η καθαρή αξία των εταιρικών ομολόγων που εκδόθηκαν με ανάδοχο τη JP Morgan κατά τη χρονιά που ολοκληρώνεται ανέρχονται σε 212 δις δολάρια.
Ο ανταγωνισμός είναι έντονος και οι ισολογισμοί των δύο τραπεζών συγκρίσιμοι, όπως εκτιμά ο Gary Jenkins, στρατηγικός αναλυτής της Evolution Securities με έδρα το Λονδίνο.
Η Deutsche Bank ανέλαβε μεγάλες οικονομικές συμφωνίες στον τομέα κατά το 2010. Υπήρξε ανάδοχος των ομολόγων που εξέδωσε η εταιρεία τροφίμων Kraft Food για να χρηματοδοτηθεί η εξαγορά της Cadbury. Εκδόθηκαν συνολικά ομόλογα ύψους 9,5 δις δολαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μπίζνα σε εταιρικά ομόλογα για το 2010 από άποψη τζίρου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης