Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mark Faber: Μακριά από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα!

Mark Faber: Μακριά από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα!
“Δεν έχω τάσεις αυτοκτονίας”, τραγουδούσε η Άννα Βίσση αλλά οι πληροφορίες ότι ο οικονομολόγος Mark Faber σιγοψιθύρισε τον ίδιο στοίχειο όταν του προέταξαν το ενδεχόμενο αγοράς ομόλογων του αμερικανικού δημοσίου ελέγχονται ως αναληθείς.
Ο Faber εκτιμά ότι οι αποδόσεις των κρατικών ομόλογων των ΗΠΑ δεν βρίσκονται σε καθόλου ελκυστικές τιμές σε παρόντα χρόνο ελέω και του προγράμματος αγοράς ομόλογων της Fed.
Εκτιμά ότι οι αποδόσεις θα αυξηθούν το ερχόμενο διάστημα. Με λίγα λόγια, χαρακτήρισε την τοποθέτηση σε αμερικανικά ομόλογα στο χρονικό διάστημα που διανύουμε ως “αυτοκτονική επιλογή”.
Ο Faber σημειώνει ότι η Fed στοχεύει στο μακροπρόθεσμο μέλλον σε αρνητικά επιτόκια στις δημοπρασίες των ομολόγων και συνιστά στους επενδυτές να κάνουν πίσω έως ότου... καταλαγιάσουν οι κεντρικές παρεμβάσεις και καταστεί πιο καθαρή η στρατηγική που επιθυμεί το κράτος να ακολουθηθεί αναφορικά με τα ομόλογα. Υπαινίσσεται ότι οι διαρκείς παρεμβάσεις της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ καλλιεργούν κλίμα αβεβαιότητας. Ισχυρίζεται όμως ότι από αυτή την πραγματικότητα θα βγει -ακόμη και βραχυχρόνια- κερδισμένος ο δείκτης S&p 500 στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Μεγάλος χαμένος, σύμφωνα με τον Mark Faber, θα βγει το δολάριο ελέω χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής.

Κώστας Βορίλας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης