Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η... βασίλισσα των μετρητών!

Ιταλία: Η... βασίλισσα των μετρητών!
Η Ιταλική Τραπεζική Ομοσπονδία ανέλαβε με το καλωσόρισμα του 2011 να αλλάξει τις συνήθειες των Ιταλών πληρωμής με μετρητά.
Προσπαθεί να προωθήσει τις πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας, το κόστος πληρωμής σε μετρητά για τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Οι Ιταλοί πληρώνουν τα πάντα με μετρητά λόγω φιλοσοφίας και κουλτούρας. Πρόκειται για τα λιγότερο χρεωμένα φυσικά πρόσωπα εντός της ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2009. Ταυτόχρονα, βρίσκονται ανάμεσα στους μεγαλύτερους αποταμιευτές της ζώνης του ευρώ.
Συν τοις άλλοις, οι ιταλικές επιχειρήσεις συχνά πληρώνουν τους υπαλλήλους τους με ρευστό για να αποφύγουν τη φορολόγηση. Αυτές οι πρακτικές εμφανίζονται σε εντονότατο βαθμό στη Νότια Ιταλία, όπου ανθεί το οργανωμένο έγκλημα.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, έχει υπολογιστεί ότι η χώρα χάνει περίπου 100 δις ευρώ από αφορολόγητες συναλλαγές μεταξύ τρίτων στη μαύρη οικονομία, τα οποία ισοδυναμούν με το 22% του ΑΕΠ της Ιταλίας. Δεν είναι λίγοι οι Ιταλοί που δεν επιθυμούν την εμπλοκή των τραπεζών στον τρόπο διακίνησης του χρήματος στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης