Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαμηλότερα τα CDS της Αργεντινής από αυτά της Ιρλανδίας!

Χαμηλότερα τα CDS της Αργεντινής από αυτά της Ιρλανδίας!
Μετά τις συγκρίσεις της Ελλάδας με την Αργεντινή, μοιραία έχει επέλθει και η σύγκριση της επί τρεις φορές χρεοκοπημένης χώρας της Λατινικής Αμερικής με την Ιρλανδία. Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου, αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι τα ομόλογα της Αργεντινής θεωρούνται λιγότερο «επικίνδυνα» από αυτά της Ιρλανδίας.
Το κόστος προστασίας (CDS) από τα ομόλογα της Αργεντινής έχει υποχωρήσει στις 585 μονάδες βάσης, ενώ την ίδια ώρα τα CDS της Ιρλανδίας έχουν αυξηθεί στις 609 μονάδες βάσης, από 355 μ.β. που ήταν ο μέσος όρος του τελευταίου 6μηνου.
Η επενδυτική αυτή συμπεριφορά έχει έλθει μετά από τις εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Αργεντινής ότι η οικονομία της χώρας αναπτύχθηκε κατά 9% τη χρονιά που πέρασε.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Αργεντινής παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ακόμη και μετά την επιθετική υποβάθμιση της Ιρλανδίας από τη Moody’s πριν από μερικές εβδομάδες. Μάλιστα, η αξιολόγηση της Αργεντινής είναι 8 βαθμίδες χαμηλότερες από αυτή της Ιρλανδίας στην κλίμακα της Moody’s και εννέα βαθμίδες χαμηλότερη από αυτήν του Standard and Poor’s.
Οι αποδόσεις των ομολόγων Αργεντινής λήξεως το 2033 βρίσκονται στο 7,82%, από 10,2% που ήταν πέρσι, ενώ αντίστοιχα οι αποδόσεις των ιρλανδικών ομολόγων λήξεως 2025 έχουν αναρριχηθεί στο 9%, από 5,4% πέρσι. Ωστόσο, οι αναλυτές της RBS θεωρούν ότι οι αποδώσεις αποκλείεται να πέσουν κάτω από τις 500 μονάδες βάσης, καθώς χρειάζεται να γίνουν ακόμη σημαντικές μεταρρυθμίσεις ώστε να πειστούν οι αγορές ότι δεν θα επαναληφθούν τα γεγονότα των αρχών του 2000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης