Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκλείουν οι αναλυτές το ενδεχόμενο διπλής ύφεσης στη Μ. Βρετανία

Αποκλείουν οι αναλυτές το ενδεχόμενο διπλής ύφεσης στη Μ. Βρετανία
Αποκλείουν το ενδεχόμενο διπλής ύφεσης στη Μ. Βρετανία οι αναλυτές, παρόλο που το αυστηρότερο πρόγραμμα λιτότητας στην μεταπολεμική εποχή που ακολουθεί η κυβέρνηση της χώρας θέτει σε κίνδυνο τις αναπτυξιακές δυνάμεις.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Financial Times", το μεγαλύτερο μέρος των ερωτηθέντων οικονομολόγων εκτιμά ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής που προωθεί η κυβέρνηση μπορεί να είναι φιλόδοξο αλλά δεν αναμένεται να εκτροχιάσει την αναπτυξιακή πορεία.
Την ίδια ώρα από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας τέθηκε σε ισχύ τίθεται η αύξηση κατά 2,5% στον ΦΠΑ, από το 17,5% στο 20%, και οι συνέπειες για καταναλωτές και εμπόρους δεν είναι καθόλου ευχάριστες.
Όπως σημειώνουν αναλυτές στον βρετανικό Τύπο, οι καταστηματάρχες μπορεί να χάσουν έως και 2,2 δισεκατομμύρια βρετανικές λίρες λόγω του αυξημένου ΦΠΑ, ακόμη και την περίοδο των εκπτώσεων.
Εκτός από τα καταναλωτικά είδη, η αύξηση του ΦΠΑ αναμένεται να προκαλέσει μια σειρά ανατιμήσεων σε εστιατόρια, ταξίδια, αεροπορικά εισιτήρια, αυτοκίνητα, ακόμη και στην τιμή της βενζίνης.
Συνολικά, υπολογίζεται ότι τα έξοδα στον οικογενειακό προϋπολογισμό των Βρετανών θα αυξηθούν κατά 520 βρετανικές λίρες το χρόνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης