Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε Ειδικό Συμβούλιο ο έλεγχος των δημοσιονομικών αρρυθμιών των κρατών-μελών της Ε.Ε.

tags :
Σε Ειδικό Συμβούλιο ο έλεγχος των δημοσιονομικών αρρυθμιών των κρατών-μελών της Ε.Ε.
Ο Ιανουάριος είναι ο μήνας κατά τον οποίο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναλάβει ρόλο πρωτοβουλίας για να ελέγξει τις εθνικές οικονομικές πολιτικές προκειμένου να χτυπήσει το καμπανάκι σε χώρες που έχουν ακολουθήσει το λάθος δρόμο για να αποτραπούν νέες κρίσεις.
“Αν υπάρχουν σημαντικές δημοσιονομικές ανισορροπίες σε μια χώρα-μέλος της ΕΚΤ, πρέπει να κάνουμε κάτι γι' αυτό”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ, Vitor Constancio, στο πρόσωπο του οποίου συμπυκνώνεται η δυσαρέσκεια της ΕΚΤ από τις γενικόλογες εξαγγελίες των πολιτικών ηγετών της ευρωζώνης.
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet θα προεδρεύει ενός νέου οργάνου, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού Ρίσκου (ESRB) το οποίο θα έχει τη δύναμη να εκδίδει προειδοποιήσεις και συστάσεις προς τις χώρες, των οποίων το οικονομικό σύστημα κρίνει το Συμβούλιο πως απειλείται.
Αυτό που θέλει να αποφύγει η ΕΚΤ είναι μια νέα εκτεταμένη οικονομική αναταραχή που θα βλάψει το ευρώ.
Ο νέος ρυθμιστικός οργανισμός θα αριθμεί 37 μέλη. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται οι Κεντρικοί Τραπεζίτες των 27 χωρών της Ευρώπης, ο Jean-Claude Trichet, ο Vitor Constancio και οι πρόεδροι από τους τρεις νέους πανευρωπαϊκούς ελεγκτικούς μηχανισμούς. Αντιπρόεδρος του νέου σχήματος θα είναι ο Mervyn King, διοικητής της Bank of England.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης