Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παγώνει το χρόνο με αγορά πορτογαλικών ομολόγων η ΕΚΤ ως την κρίσιμη αυριανή δημοπρασία

Παγώνει το χρόνο με αγορά πορτογαλικών ομολόγων η ΕΚΤ ως την κρίσιμη αυριανή δημοπρασία
Διαψεύδει η ΕΚΤ ότι συζητά σε παρόντα χρόνο την ένταξη της Πορτογαλίας στο μηχανισμό διάσωσης.
Η κρίση χρέους της ευρωζώνης διαχέεται περαιτέρω και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προσπαθεί με αγορές πορτογαλικών ομολόγων να αντιστρέψει το κλίμα.
Αν η Πορτογαλία δεν επιθυμεί να προσχωρήσει στο μηχανισμό στήριξης, πρέπει να αποκλιμακωθεί το spread των ομολόγων της. Τα πορτογαλικά ομόλογα δέχονται πιέσεις και η ΕΚΤ παρεμβαίνει αγοράζοντας για να διατηρήσει τουλάχιστον σταθερό το κόστος δανεισμού των Ιβήρων τουλάχιστον μέχρι τη δημοπρασία ομολόγων της Τετάρτης, η οποία θα κρίνει πολλά.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι δύσκολα η Πορτογαλία θα γλιτώσει την ένταξη στο μηχανισμό διάσωσης καθώς αναμένεται με τα παρόντα δεδομένα να δανειστεί με επιτόκιο πάνω από 7%. Καμία χώρα στο παρελθόν δεν τα κατάφερε να εξακολουθεί να δανείζεται από τις αγορές μετά από μια τέτοια δημοπρασία.
Ο Alan Wilde, σύμβουλος σταθερού εισοδήματος και αγοράς συναλλάγματος της Baring Asset Management κρίνει ότι βρισκόμαστε σε αλλαγή φάσης της κρίσης με κύριο σημείο αναφοράς τις κρίσιμες δημοπρασίες ομολόγων αυτής της εβδομάδας.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Josef Ackermann τόνισε ότι χρειάζεται να ληφθεί ηγετικός ρόλος από τους πολιτικούς προκειμένου να αξιοποιηθεί η ευκαιρία να βαθύνει η οικονομική και νομισματική ένωση της Ευρώπης με συγκεκριμένους θεσμούς που θα οχυρώνουν το πεδίο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης