Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιούνκερ: Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την κρίση το οποίο και δρομολογούμε

Γιούνκερ: Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την κρίση το οποίο και δρομολογούμε
«Δεν μπορούμε ακόμη να προβλέψουμε με βεβαιότητα πότε θα τελειώσει η κρίση στην ευρωζώνη». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξη Τύπου σε εκδήλωση στη Ζυρίχη, ο οποίος επισήμανε για ακόμη μία φορά ότι η Ευρώπη χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο και λεπτομερές σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων και των στρεβλώσεων που ανέδειξε η κρίση.
«Πρέπει να λάβουμε μια σειρά από αποφάσεις που να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σε όλες του τις διαστάσεις. Αυτές οι αποφάσεις έχουν ήδη δρομολογηθεί και τελειοποιούνται, ανέφερε χαρακτηριστικά, καθιστώντας σαφές ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς να αναφέρουμε συγκεκριμένες παραμέτρους και σε λεπτομέρειες του «πακέτου» που επεξεργάζονται τα κράτη - μέλη εν όψει της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα.
Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι το ευρώ παραμένει ένα σταθερό νόμισμα και εκτίμησε πως η υποχώρησή του κατά 15% έναντι του ελβετικού φράγκου δεν είναι «καταστροφική» για το νόμισμα, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ικανοποίησή του για την χθεσινή δημοπρασία ομολόγων στην Πορτογαλία, καθώς και για το πακέτο μέτρων που έχει υιοθετήσει η Λισαβόνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης