Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θα συζητηθεί στο eurogroup μείωση του επιτοκίου δανεισμού της Ιρλανδίας;

Θα συζητηθεί στο eurogroup μείωση του επιτοκίου δανεισμού της Ιρλανδίας;
Οι Υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν στο eurogroup της ερχόμενης εβδομάδας τη μείωση του επιτοκίου δανεισμού της Ιρλανδίας από το μηχανισμό, σύμφωνα με πληροφορίες που εκθέτουν τα ιρλανδικά ΜΜΕ.
Οι Irish Times μιλούν για “έμμεση παραδοχή ότι το τρέχον επιτόκιο δανεισμού είναι πολύ υψηλό” και ουσιαστικά δικαιώνεται η κριτική προς αυτό.
Οι συζητήσεις αυτές θα γίνουν μέσα στο πλαίσιο αύξησης των συνολικών κεφαλαίων του μηχανισμού στήριξης. Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες παρουσιάζονται διχασμένοι σχετικά με το αν το δανειστικό επιτόκιο κάθε χώρας που επιθυμεί ένταξη στο μηχανισμό θα εξετάζεται κατά περίπτωση ή αν θα οριοθετηθεί από την αρχή μόλις ολοκληρωθεί η κεφαλαιακή ενίσχυση του μηχανισμού.
Η Ιρλανδία δανείστηκε πρώτη από αυτόν το μηχανισμό, μιας και εκείνος δεν είχε συσταθεί όταν η Ελλάδα αποχώρησε από τις αγορές. Το ενδεχόμενο όμως της επαναδιαπραγμάτευσης του επιτοκίου δανεισμού θα δώσει ένα λανθασμένο παράδειγμα στις χώρες που θα ενταχθούν -αν ενταχθούν- στο μέλλον στο μηχανισμό.
Αξιωματούχοι της Ε.Ε. πάντως χθες τόνιζαν ότι το ενδεχόμενο μείωση του επιτοκίου με το οποίο δανείζεται η Ιρλανδία βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης