Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο 4,542% η απόδοση των 5ετών ισπανικών ομολόγων – Αύξηση σχεδόν 1% - Ανοδικά και τα ιταλικά

 Στο 4,542% η απόδοση των 5ετών ισπανικών ομολόγων – Αύξηση σχεδόν 1% - Ανοδικά και τα ιταλικά
(upd5) Νέος γύρος πιέσεων για την ισπανική οικονομία. Η σημερινή δημοπρασία πενταετών ομολόγων του ισπανικού δημοσίου ύψους 3 δισ. ευρώ καλύφθηκε 2,1 φορές αλλά η απόδοση βρέθηκε στο 4,542%. Η Ιταλία δανείστηκε ακριβότερα κι αυτή με τη σειρά της.
Πρόκειται για αύξηση σχεδόν μία ποσοστιαίας μονάδας στο κόστος δανεισμού στην πενταετία σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη δημοπρασία. Το Δεκέμβριο η απόδοση των πενταετών ισπανικών ομολόγων ήταν 3,576% και πάλι και τότε ανοδική σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη. Ο δείκτης κάλυψης του Δεκεμβρίου, πάντως, βρισκόταν σε χαμηλότερα επίπεδα από τα τωρινά (1,6).
Τα πενταετή ισπανικά ομόλογα που δημοπρατήθηκαν ωριμάζουν τον Απρίλιο του 2016. H συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη δημοπρασία έφτασε το 60%.
Στο μεταξύ, η Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Θαπατέρο, Έλενα Σαλγάδο διαψεύδει και πάλι την υπερβολική εξάρτηση των τραπεζών της χώρας από την ΕΚΤ.
Η Σαλγάδο, σε δηλώσεις της, τόνισε ότι υποστηρίζει τη λύση έκδοσης ευρωομολόγου αλλά σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

Πάνω από 5% η απόδοση του ιταλικού δεκαπενταετούς ομολόγου

Στο μεταξύ, στο 3,67% η απόδοση των πενταετών ιταλικών ομολόγων με κάλυψη 1,412 φορές, κατά τι μεγαλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη (1,41). Η προηγούμενη απόδοση ήταν 3,24%. Το ιταλικό δημόσιο άντλησε 3 δισ. ευρώ, ενώ το ίδιο ποσό έλαβε από τα δημοπρατηθέντα κρατικά ομόλογα δεκαπενταετούς αποπληρωμής (03-2026). Στο 5,06% βρέθηκε η απόδοση τους με δείκτη κάλυψης 1,42 φορές. Στην προηγούμενη δημοπρασία η απόδοση έφθανε το 4,81% με κάλυψη 1,3 φορές. Κινήθηκε ανοδικά το κόστος δανεισμού και της Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης