γράφει : Νίκος Θεοδωρόπουλος
Οι αυξήσεις μισθών 8% και το φθηνό τιμολόγιο ρεύματος για τους πατρικίους της ΓΕΝΟΠ
Την αποκρυπτογραφήσαμε και την επικαλούμαστε όταν διατυπώνεται ένα επιχείρημα αστήρικτο -παράλογο που δεν έχει λογική και είναι ασυνάρτητο .
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με τη νέα ανακοίνωση της, για να πάμε στο ψητό , αφού στην ανακοίνωση της περασμένης εβδομάδας, μας διαβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει θέμα αυξήσεων από τον ΑΔΜΗΕ και ήταν σε θέση να γνωρίζει όπως έγραφε στην ανακοίνωση της, ανέκρουσε πρύμναν και σήμερα τις δικαιολογεί.
Το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αφού χώνεψε της αυξήσεις και διάβασε επιμελώς το ΦΕΚ, τις δικαιολογεί διότι είναι παρά πολύ χαμηλές για τον καταναλωτή και τις προσδιορίζει στα 36 λεπτά του ευρώ στο τετράμηνο.
Εμείς από την πλευρά μας καθώς μάθαμε τι σημαίνει η Ράβδος στη Γωνία άρα βρέχει … θα πούμε ότι η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ότι νοιάζεται περισσότερο για τους Κινέζους επενδυτές και λιγότερο για τα εκατομμύρια καταναλωτές που πρέπει να πληρώσουν επιπλέον τα 36 λεπτά του ευρώ, σημειώνοντας ,ότι οι καταναλωτές δεν έλαβαν αυξήσεις στις αποδοχές τους στα επίπεδα του 8% και κυρίως δεν έχουν φθηνό τιμολόγιο ρεύματος ως εργαζόμενοι που προβλέπονται από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Θα είμαστε με τη ΡΑΕ όσο προστατεύει τους καταναλωτές
Για να μη γίνει παρεξήγηση η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ συντάσσεται με την γραμμή του ΑΔΜΗΕ και του προέδρου Μανούσου Μανουσάκη για την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της ΡΑΕ και του κ Αθανάσιου Δαγούμα, που με τις αποφάσεις του, βάζει σε κίνδυνο το μέρισμα που παίρνουν οι Κινέζοι επενδυτές ως μέτοχοι της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.
Για να γίνει σαφές εμείς θα υποστηρίξουμε τις αποφάσεις της ΡΑΕ που έχουν άξονα την προστασία των καταναλωτών.
Δεν είναι δυνατόν να εγκρίνονται ότι ζητούν οι Κινέζοι επενδυτές για να γεμίζουν οι τσέπες τους άλλωστε ως επενδυτές ξέρουν ότι για όλα υπάρχει ρίσκο.
Όσο οι αποφάσεις της ΡΑΕ προστατεύουν τους καταναλωτές θα είμαστε με τη ΡΑΕ όσο για ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είναι δικαίωμα της να επιλέγει και να προστατεύει τους Κινέζους επενδυτές κι όποιους άλλους επενδυτές επιθυμεί.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ είναι σε θέση να μας πει ποιο είναι το κόστος ανά kwh για τα νοικοκυριά με το target model και ποια ήταν η τιμή της Kwh ήταν πριν από την εφαρμογή.
Ποιος το επέβαλε , ποιος έφτιαξε τον μηχανισμό και εάν προκύπτουν κέρδη για τους Κινέζους επενδυτές;
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
«Ράβδος στη γωνία άρα βρέχει»…
Πριν λίγες ημέρες σχολιάσαμε δημοσίευμα ενημερωτικής ιστοσελίδας υπογραμμίζοντας την ατυχή σύνδεση του ενδεχομένου αύξησης του τέλους ΑΔΜΗΕ με τη νέα ΕΣΣΕ του προσωπικού που υπέγραψε η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Σήμερα και μετά τη σχετική απόφαση της ΡΑΕ επιμένουμε πως η σύνδεση της αύξησης του τέλους και της υπογραφής της ΕΣΣΕ παραμένει ατυχής.
Αν και η επιβάρυνση του τελικού καταναλωτή είναι πολύ μικρή, μόλις 36 λεπτά του ευρώ στο τετράμηνο για ένα μέσο οικιακό λογαριασμό, η αύξηση στις Χρεώσεις Χρήσης Συστήματος (τέλος ΑΔΜΗΕ) θα μπορούσε πιο εύκολα να αποδοθεί από το δημοσίευμα:
α. Στο πρόστιμο των 5 εκατ. ευρώ που επέβαλε η ΡΑΕ στον ΑΔΜΗΕ για το ζήτημα των καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του Δυτικού Διαδρόμου
β. Στην αύξηση του κόστους της νέας όδευσης του Δυτικού Διαδρόμου (λόγω της «οπτικής όχλησης» που προκαλεί σε πέντε μοναχές)
Τη στιγμή , μάλιστα, που θα έπρεπε να σχολιάζονται αρνητικά οι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα να μην περνούν στα τιμολόγια:
Σημαντικές μειώσεις στους λογαριασμούς λόγω της ολοκλήρωσης των ηλεκτρικών διασυνδέσεων του ΑΔΜΗΕ στα νησιά με τη μείωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που πληρώνουν ακριβά όλοι οι καταναλωτές.
(Μόνον οι διασυνδέσεις Σύρου, Πάρου, Μυκόνου και Νάξου θα έπρεπε να οδηγήσουν σε μειώσεις κατά 60 εκατ. ευρώ!).
Αντίθετα, «επιδοτείται» ο μονίμως ελλειμματικός λογαριασμός του ΕΛΑΠΕ !
Οι μειώσεις στις τιμές των καταναλωτών που υποσχόταν η Ρ.Α.Ε. με την εφαρμογή του target model , οι οποίες (ΑΚΟΜΑ) δεν ήρθαν…
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, επισημαίνει πως ο συσχετισμός μιας αύξησης στα τιμολόγια του ρεύματος (όπως μια ενδεχόμενη αύξηση από τη ΔΕΗ λόγω της σύνδεσης με την Ο.Τ.Σ.) με την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Προσωπικού είναι όχι μόνον ατυχής αλλά και άδικος καθώς επιχειρεί να ενεργοποιήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό.
Ιδιαίτερα, όταν η ΕΣΣΕ είναι μια θεσμική κατάκτηση που προστατεύει τα συμφέροντα των εργαζομένων σε αντίθεση με εκείνους που υποστηρίζουν και προωθούν τις ατομικές συμβάσεις. Ειδικά στην περίπτωση των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, από τους οποίους είχαν αφαιρεθεί , τα τελευταία χρόνια, συνολικά 6,3 δις ευρώ εξαιτίας των μνημονιακών νόμων.
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών