Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με σύμπραξη ιδιώτη η αξιοποίηση των 164.000 στρεμμάτων που θα λάβει η δημόσια Α.Ε. από την ΔΕΗ

tags :
Με σύμπραξη ιδιώτη η αξιοποίηση των 164.000 στρεμμάτων που θα λάβει η δημόσια Α.Ε. από την ΔΕΗ
Στην βουλή το νομοσχέδιο για την διαχείριση των 5 δισ της δίκαιης μετάβασης με παρουσιαστή τον Νίκο Παπαθανάση
Τη δημιουργία των οργανωτικών δομών που θα σχεδιάζουν τα έργα και θα διαχειρίζονται τα κονδύλια που θα διατεθούν για τη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης στη μετά τον λιγνίτη εποχή, αλλά και την ίδρυση της Ανώνυμης Εταιρίας του Δημοσίου στην οποία θα περιέλθει μέρος των εκτάσεων που κατέχει σήμερα η ΔΕΗ προβλέπει το νομοσχέδιο για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση που θα παρουσιαστεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο.
Το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Ανάπτυξης και η παρουσίαση του στο υπουργικό συμβούλιο θα γίνει από τον αρμόδιο υφυπουργό Νίκο Παπαθανάση.
Οι φορείς που θα δημιουργηθούν θα αναλάβουν τη διαχείριση κονδυλίων συνολικού ύψους περίπου 5 δις ευρώ, οι οποίοι θα διατεθούν για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών της Δ. Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης καθώς και των νησιών στα οποία υπάρχουν πετρελαϊκοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής.
Από το σύνολο των 5 δις ευρώ που είναι διαθέσιμα όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν ο πρόεδρος της Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Κωστής Μουσουρούλης, τα 2 δισ. ευρώ, προέρχονται από τα Ταμεία Δίκαιης Μετάβασης και Ανάκαμψης και επιπλέον 3 δισ. ευρώ θα προέλθουν από το ταμείο Invest EU και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης