Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Άδειες αποθήκευσης 950 MW αναμένουν το σημερινό νομοσχέδιο - Ποιοί όμιλοι τις κατέχουν

tags :
Άδειες αποθήκευσης 950 MW αναμένουν το σημερινό νομοσχέδιο - Ποιοί όμιλοι τις κατέχουν
Για τις ΑΠΕ θα προβλέπεται μείωση του χρόνου των διαδικασιών στα δυο έτη μέσω του περιορισμού μιας σειράς δικαιολογητικών για την απόκτηση οριστικής προσφοράς σύνδεσης και άδειας εγκατάστασης
Ο ελληνικός κλιματικός νόμος που θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για τη μετάβαση σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2050, στο πλαίσιο του της δέσμης Fit for 55 της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παρουσιαστεί σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο μετά και τη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο της Γλασκόβης. Παράλληλα το υπουργικό συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας μέσω του οποίου οι δεσμεύσεις του κλιματικού νόμου θα λάβουν πρακτική μορφή.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο με το οποίο προωθείται το δεύτερο κύμα απλοποίησης των διαδικασιών υλοποίησης έργων ΑΠΕ το οποίο θα έχει δυο ακόμη σκέλη. Θα θέσει τις βάσεις για τη διαμόρφωση των πλαισίων ανάπτυξης της αποθήκευσης ενέργειας και των υπεράκτιων αιολικών πάρκων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης