Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το ελληνικό σχέδιο Green Pool για τα PPA που έχει σταλεί στις Βρυξέλλες

tags :
Το ελληνικό σχέδιο Green Pool για τα PPA που έχει σταλεί στις Βρυξέλλες
Tο κόστος διαμόρφωσης της ενέργειας σε φορτίο βάσης θα βαραίνει τον Aggregator ο οποίος αποζημιώνεται μέσω δημόσιας χρηματοδότησης.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις των επιτελών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τους εκπροσώπους της βιομηχανίας για τη διαμόρφωση του μηχανισμού στήριξης των πράσινων PPAs, δηλαδή των συμβολαίων αγοράς πράσινης ενέργειας από τις ενεργοβόρες βιομηχανίες με διπλό στόχο: Τη διασφάλιση ανταγωνιστικού ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία, και την αύξηση της διείσδυσης των ΑΠΕ στο ενεργειακό σύστημα της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη σταλεί μια πρώτη επιστολή του υπουργείου προς τις αρμόδιες διευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ενέργειας και Ανταγωνισμού.
Η επιστολή ενημερώνει τις Βρυξέλλες για τις βασικές αρχές του μηχανισμού που προετοιμάζει η ελληνική πλευρά και ο οποίος θα κοινοποιηθεί επισήμως για έγκριση τους επόμενους μήνες με στόχο να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2023, όταν θα έχουν εκπνεύσει τα συμβόλαια που έχουν συνάψει οι ενεργοβόρες βιομηχανίες με τη ΔΕΗ.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης