Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΔΕΗ: Διαγωνισμός 80 εκατ. για νέα μονάδα ΣΥΘΗΑ στην Καρδιά για να «στηρίξει» τις τηλεθερμάνσεις

tags :
ΔΕΗ: Διαγωνισμός 80 εκατ. για νέα μονάδα ΣΥΘΗΑ στην Καρδιά για να «στηρίξει» τις τηλεθερμάνσεις
Η νέα μονάδα θα λειτουργεί με φυσικό αέριο και θα είναι τέτοια, ώστε να μπορεί να δεχθεί στο μίγμα τού φυσικού αερίου και υδρογόνο
Το …λάκτισμα ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του συνεκτικού σχεδίου της κυβέρνησης για την αδιάλειπτη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων στη Δυτική Μακεδονία έδωσε η ΔΕΗ.
Η επιχείρηση προκήρυξε διαγωνισμό για την εγκατάσταση Μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης, ΣΗΘΥΑ, με μηχανές εσωτερικής καύσης φυσικού αερίου και την παράδοσή της με το κλειδί στο χέρι. Ως καταληκτική προθεσμία υποβολής προσφορών έχει οριστεί η 30η Δεκεμβρίου.

Το έργο, προϋπολογισμού 80.000.000 ευρώ, θα εγκατασταθεί στις κλειστές εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Καρδιάς, θα είναι παραγόμενης ωφέλιμης θερμικής ισχύος μεγαλύτερης των 65 MWth υπό μορφή θερμού νερού για δίκτυο τηλεθέρμανσης και θα αποζημιώνεται για την ηλεκτρική του παραγωγή με συγκεκριμένη τιμή, feed in tariff.
Το σύστημα θα πρέπει να μπορεί να εξασφαλίζει εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας τουλάχιστον 10% και βαθμό απόδοσης τουλάχιστον 75%.
Η εγκατάσταση θα λειτουργεί ως ΣΗΘΥΑ για τη θερμαντική περίοδο του έτους, ενώ τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου θα λειτουργεί ως κατανεμόμενη μονάδα στο δίκτυο.
Η μονάδα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2023.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης