Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πέτρελαιο: Άλμα 8,6% για το Brent λόγω δυσχερειών στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας, στα 106,64 δολ. ανά βαρέλι

tags :
Πέτρελαιο: Άλμα 8,6% για το Brent λόγω δυσχερειών στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας - Ρωσίας, στα 106,64 δολ. ανά βαρέλι
Το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου ενισχύθηκε σήμερα κατά 7,94 δολάρια ή σχεδόν 8,4% και έκλεισε στα 102,98 δολάρια το βαρέλι

Άλμα άνω του 8% σημείωσε το πετρέλαιο, επιστρέφοντας πάνω από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι, με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, ότι δηλαδή η ρωσική αντιπροσωπεία είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις με την ουκρανική πλευρά όλο το εικοσιτετράωρο, αλλά δεν υπάρχει ζήλος από την πλευρά της Ουκρανίας, να τροφοδοτούν το ράλι.
Συγκεκριμένα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Απριλίου ενισχύθηκε σήμερα κατά 7,94 δολάρια ή σχεδόν 8,4% και έκλεισε στα 102,98 δολάρια το βαρέλι.
Εχθές (16/3) είχε διαμορφωθεί στα 95,04 δολάρια, ήτοι στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά την ρωσική εισβολή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Dow Jones Market Data.
Ανάλογο "άλμα” σημείωσε και το αργό τύπου Brent, με το συμβόλαιο Μαΐου να προσθέτει σήμερα 8,62 δολάρια ή 8,8% και να κλείνει στα 106,64 δολάρια το βαρέλι, από τα 98,02 δολάρια που ολοκλήρωσε τις συναλλαγές εχθές.
Οι ελπίδες για μια διπλωματική λύση ξεθώριασαν ακόμη περισσότερο μετά τις δηλώσεις δυτικών αξιωματούχων ότι παραμένει ένα πολύ μεγάλο χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών, προσθέτοντας παράλληλα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν φαίνεται να έχει πρόθεση συμβιβασμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης