Παρομοίως, το WTI Ιουνίου κατέγραψε απώλειες 6% ή 6,68 δολαρίων κλείνοντας στα 103,09 δολ. το βαρέλι
Η άνοδος του δολαρίου σε νέο υψηλό εικοσαετίας αποθαρρύνει τις αγορές αργού, καθιστώντας το ακριβότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.
Παράλληλα, στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές κυριαρχεί ο φόβος, εν όψει των κλιμακούμενων αυξήσεων επιτοκίων και των προβλέψεων για μια πιθανή ύφεση, καθώς τα δρακόντεια lockdown στην Κίνα έφεραν επιβράδυνση των εξαγωγών της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως τον Απρίλιο.
Στη Ρωσία σύμφωνα με δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Aleksander Novak, η παραγωγή πετρελαίου αυξήθηκε στις αρχές Μαΐου και πλέον έχει σταθεροποιηθεί, μετά την επιβράδυνση του Απριλίου στον απόηχο των δυτικών κυρώσεων για την εισβολή στην Ουκρανία.
Στην Κίνα, ωστόσο, οι εισαγωγές αργού μειώθηκαν κατά 4,8% το πρώτο τετράμηνο σε σχέση με πέρυσι, αλλά κατέγραψαν αύξηση σχεδόν 7% τον Απρίλιο.
Στο μέτωπο της προσφοράς, ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο η Σαουδική Αραβία μείωσε τις τιμές του αργού για την Ασία και την Ευρώπη τον Ιούνιο.
Κατά τα άλλα, η πρόταση της Κομισιόν για επιβολή ευρωπαϊκού εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο παραμένει ακόμα υπό διαβουλεύσεις, καθώς απαιτείται ομόφωνη συμφωνία των κρατών - μελών.
Στο πλαίσιο αυτό, το συμβόλαιο Ιουλίου του Brent έκλεισε με πτώση κατά 5,74% ή 6,45 δολάρια με την τιμή του να υποχωρεί στα 105,94 δολ. το βαρέλι.
Παρομοίως, το WTI Ιουνίου κατέγραψε απώλειες 6% ή 6,68 δολαρίων με την τιμή του να ολοκληρώνει τις συναλλαγές στα 103,09 δολ. το βαρέλι.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών