Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ουσιώδεις ενστάσεις της αγοράς για ΑΠΕ, αποθήκευση και πλωτά φωτοβολταϊκά

Ουσιώδεις ενστάσεις της αγοράς για ΑΠΕ, αποθήκευση και πλωτά φωτοβολταϊκά
H ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας) υπογραμμίζει ότι απαιτούνται πιο θαρραλέα βήματα και πρόσθετες ριζικές παρεμβάσεις σε τομείς που δεν καλύπτει το υπό διαβούλευση σχέδιο
Αν και το σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό της αδειοδοτικής διαδικασίας των ΑΠΕ (Β’ Φάση), κινείται γενικά προς τη σωστή κατεύθυνση, με γνώμονα την επιτάχυνση της διείσδυσης των Α.Π.Ε. στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, η αγορά διατηρεί ενστάσεις και παρατηρεί κενά και λάθη σε πολλά σημεία. Ειδικότερα, η ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας) υπογραμμίζει ότι απαιτούνται πιο θαρραλέα βήματα και πρόσθετες ριζικές παρεμβάσεις σε τομείς που δεν καλύπτει το υπό διαβούλευση σχέδιο.
Το πιο επιτακτικό παράδειγμα, σύμφωνα με την ΕΛΕΤΑΕΝ είναι η ανάγκη για απλοποίηση και ορθή εφαρμογή της διαδικασίας τροποποίησης των υφιστάμενων Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων ΑΕΠΟ, η οποία έχει πλέον φθάσει να προϋποθέτει την επανάληψη εξ αρχής του συνόλου της αρχικής περιβαλλοντικής αδειοδότησης (ακόμα και για την περίπτωση μείωσης του πλήθους των εγκεκριμένων ανεμογεννητριών και αντικατάστασής τους με λιγότερες, με μεγαλύτερα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, εντός του αδειοδοτημένου πολυγώνου).

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης