Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πλαφόν και στην Ενδοημερήσια Αγορά για τις ΑΠΕ με στόχο την αύξηση των εσόδων του ΤΕΜ

tags :
Πλαφόν και στην Ενδοημερήσια Αγορά για τις ΑΠΕ με στόχο την αύξηση των εσόδων του ΤΕΜ

H εφαρμογή του προσωρινού Μηχανισμού Επιστροφής Μέρους Εσόδων Αγοράς Επόμενης Ημέρας και στις Ενδοημερήσιες Δημοπρασίες ισχύει ήδη από την περασμένη Παρασκευή 8/9.

Με την επιβολή πλαφόν, σε όλες τις τεχνολογίες ηλεκτροπαραγωγής και στην Ενδοημερήσια Αγορά, εκτός από την Προημερήσια Αγορά που ισχύει σήμερα, επιχειρεί η κυβέρνηση, να εξασφαλίσει νέες χρηματοδοτικές ροές για τους επόμενους μήνες, ώστε να διατηρήσει τα μέτρα ανακούφισης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, περιορίζοντας στο ελάχιστο τη συμμετοχή του κρατικού προϋπολογισμού.

Μάλιστα, η εφαρμογή του προσωρινού Μηχανισμού Επιστροφής Μέρους Εσόδων Αγοράς Επόμενης Ημέρας και στις Ενδοημερήσιες Δημοπρασίες ισχύει ήδη από την περασμένη Παρασκευή 8/9. Η σχετική πρόβλεψη είχε περιληφθεί σε ειδική ρύθμιση που είχε ψηφιστεί το περασμένο καλοκαίρι, αλλά εξειδικεύθηκε με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ μόλις την περασμένη Πέμπτη. Στελέχη του ΥΠΕΝ εκτιμούν ότι μπορεί να συλλέγονται στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης επιπλέον κονδύλια που υπολογίζονται σε περίπου 30 εκατ. ευρώ ανά μήνα, δηλαδή περί τα 350 εκατ. ευρώ ετησίως.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης