Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ξεκινούν τα δοκιμαστικά για CCGT και Πτολεμαΐδα 5 - Αρχές του 2023 δυναμικό 1.486 MW στο σύστημα

tags :
Ξεκινούν τα δοκιμαστικά για CCGT και Πτολεμαΐδα 5 - Αρχές του 2023 δυναμικό 1.486 MW στο σύστημα
Οι δυο μονάδες θα ενισχύσουν την εγκατεστημένη ισχύ της χώρας σε θερμική παραγωγή ηλεκτρισμού με 1.486 MW και θα έχουν αποφασιστικό ρόλο στην ενεργειακή επάρκεια
Εντός των επομένων ημερών έχει προγραμματιστεί η έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας της νέας μονάδας φυσικού αερίου της Μυτιληναίος στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας ενώ στις αρχές Νοεμβρίου θα εγκαινιαστεί επισήμως και η νέα λιγνιτική μονάδα της ΔΕΗ Πτολεμαΐδα 5.

Και οι δυο μονάδες αναμένεται να τεθούν σε εμπορική λειτουργία στις αρχές του 2023 ενισχύοντας την εγκατεστημένη ισχύ της χώρας σε θερμική παραγωγή ηλεκτρισμού με 1.486 MW και εξασφαλίζοντας επάρκεια σε μια εξαιρετικά δύσκολη ενεργειακά χρονιά.

H μονάδα συνδυασμένου κύκλου (CCGT) της Μυτιληναίος ισχύος 826 MW, που είναι και η μεγαλύτερη μονάδα φυσικού αερίου στη χώρα, βρίσκεται στο ενεργειακό κέντρο του Αγίου Νικολάου στην Βοιωτία. Εντός των ημερών θα γίνει το λεγόμενο first firing, που σημαίνει ότι θα λειτουργήσει ο αεριοστρόβιλος εν κενό, δηλαδή χωρίς να παράγει ρεύμα. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει περίπου 15 ημέρες και θα ακολουθήσει η δοκιμαστική λειτουργία που ενδεχομένως θα διαρκέσει λιγότερο από τρεις μήνες. Τον Ιανουάριο του 2023 εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η κανονική εμπορική λειτουργία της μονάδας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τελευταίας τεχνολογίας μονάδα, με τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης και λιγότερες εκπομπές ρύπων σε σχέση με τα παλαιότερα εργοστάσια αερίου, που λειτουργούν σήμερα στη χώρα.
Με τη προσθήκη της μονάδας αυτής, η συνολική εγκατεστημένη θερμική ισχύς της Μυτιληναίος θα υπερβεί τα 2.000 MW, χωρίς σε αυτά να συνυπολογίζονται οι μονάδες ΑΠΕ του ομίλου.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης