![Στο 72% των εισαγωγών αερίου το μερίδιο του LNG τον Δεκέμβριο - Που πήγαν οι μεγάλες ποσσότητες](https://www.bankingnews.gr/media/k2/items/cache/085477d78ead554670a1d4be1a915f6c_XL.jpg)
Εξάλλου παρά το γεγονός ότι ήταν μειωμένες σε δωδεκάμηνη βάση, οι ποσότητες αερίου που εισήχθησαν τον Δεκέμβριο ήταν αυξημένες κατά 15% σε μηναία βάση, φθάνοντας στις 5,5 TWh.
Στην αύξηση αυτή σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι έπαιξε η άνοδος του μεριδίου του φυσικού αερίου στο μίγμα καυσίμου ηλεκτροπαραγωγής- καθώς η παραγωγή ηλεκτρισμού είναι ο μεγαλύτερος καταναλωτής αερίου στη χώρα.
Συγκεκριμένα το φυσικό αέριο για ηλεκτροπαραγωγή αυξήθηκε κατά 1% σε ετήσια βάση, ενώ η συνεισφορά των ΑΠΕ μειώθηκε κατά 8%. Έτσι το μερίδιο του φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή τον Δεκέμβριο ήταν στο 43%, από 42% τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ το μερίδιο των ΑΠΕ 26% από 34% τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών