Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πώς θα γίνουν "πράσινες" οι συγκοινωνίες της Αθήνας με λεωφορεία υδρογόνου

Πώς θα γίνουν
Η απανθρακοποίηση των μεταφορών το μεγάλο στοίχημα των επόμενων ετών
Με τα κόστη των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας να έχουν εκτοξευθεί κατά 70% εξαιτίας των ανατιμήσεων στα καύσιμα και την ηλεκτρική ενέργεια, οι βιώσιμες και πιο οικονομικές λύσεις έρχονται στο προσκήνιο. Εχθές, η ΟΣΥ παρουσίασε το πρώτο λεωφορείο υδρογόνου που κάνει τον τελευταίο μήνα αθόρυβες και φιλικές προς το περιβάλλον δοκιμαστικές διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για ένα πιλοτικό βήμα προς το υδρογονοκίνητο μέλλον των αστικών συγκοινωνιών.

Η απανθρακοποίηση των μεταφορών αποτελεί το μεγάλο στοίχημα των επόμενων ετών, προκειμένου η Ευρώπη να πετύχει τον ιδιαίτερα απαιτητικό στόχο του μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος ως το 2050. Οι οδικές μεταφορές αντιστοιχούν σήμερα στο ένα πέμπτο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο ενδιάμεσος στόχος μείωσης έχει ορισθεί στο φιλόδοξο 55% για το 2030.

Μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Horizon, το οποίο έχει εγκριθεί και αναμένεται να υπογραφεί το επόμενο διάστημα, θα διατεθούν στην ΟΣΥ τρία λεωφορεία υδρογόνου μέσω leasing προκειμένου αυτά να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες αστικού περιβάλλοντος. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν ακόμη η Solaris, η Motor Oil κ.ά., προκειμένου να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα με τα οχήματα και τα πρατήρια υδρογόνου, που θα δοκιμάσει την ανταπόκριση και τη συμπεριφορά των λεωφορείων υδρογόνου στους δρόμους.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenegrynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης