Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σχεδιάζει να έχει έως και 70,7 εκατομμύρια τόνους ετησίως δυναμικότητα εισαγωγής LNG έως το 2030
Η Sefe, που ανήκει εξ ολοκλήρου στη γερμανική κυβέρνηση, δημιουργήθηκε το 2022 αφού η Γερμανία διατήρησε μια πρώην μονάδα της Gazprom.
Η Gazprom Germania μετονομάστηκε σε Securing Energy for Europe (Sefe), για να εξασφαλίσει τον ενεργειακό εφοδιασμό στη Γερμανία και την Ευρώπη.
«Ενώνοντας τις δυνάμεις της με την Venture Global LNG, η SEFE κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην αποστολή μας να εξασφαλίσουμε ενέργεια για Γερμανούς και Ευρωπαίους πελάτες και να καλύψει τη ζήτηση της περιοχής», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sefe, Egbert Laege, σχολιάζοντας τη συμφωνία.
«Η Γερμανία ενήργησε αποφασιστικά για να διαφοροποιήσει το ενεργειακό της χαρτοφυλάκιο και το LNG θα είναι ζωτικό μέρος αυτού του μείγματος καθώς επιδιώκει να ενισχύσει την ενεργειακή της ασφάλεια ενώ ταυτόχρονα προωθεί την περιβαλλοντική πρόοδο», δήλωσε ο Mike Sabel, Διευθύνων Σύμβουλος της Venture Global LNG.
Η στροφή στο LNG
Η νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία σηματοδοτεί ότι η Γερμανία θα συνεχίσει να στηρίζεται στο φυσικό αέριο και πλέον δεν είναι απρόθυμη να συνάψει σύμβαση για την προμήθεια LNG για τις επόμενες δεκαετίες.
Στα τέλη του 2022, η Γερμανία υπέγραψε συμφωνία με το Κατάρ, βάσει της οποίας το εμιράτο θα παρέχει LNG στη Γερμανία για τουλάχιστον 15 χρόνια αρχής γενομένης από το 2026 βάσει συμφωνιών που συνήψαν η κρατική εταιρεία QatarEnergy και η αμερικανική ConocoPhillips για προμήθεια από το North Field East του Κατάρ (NFE ) και έργα επέκτασης North Field South (NFS).
Αντιμέτωπη με την προοπτική απουσίας ρωσικού αερίου, η Γερμανία ξεκίνησε το 2022 την εγκατάσταση πλωτών μονάδων αποθήκευσης και επαναεριοποίησης (FSRU).
Στις αρχές Ιανουαρίου, η Γερμανία υποδέχθηκε το πρώτο δεξαμενόπλοιο που μετέφερε LNG στον πρόσφατα εγκαινιασμένο τερματικό σταθμό εισαγωγής υγροποιημένου στο Wilhelmshaven, με το φορτίο να φθάνει από την εγκατάσταση εξαγωγής Calcasieu Pass στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σχεδιάζει να έχει έως και 70,7 εκατομμύρια τόνους ετησίως δυναμικότητα εισαγωγής LNG έως το 2030, γεγονός που θα την καταστήσει τον τέταρτο μεγαλύτερο κάτοχο δυναμικότητας εισαγωγής υγροποιημένου αερίου στον κόσμο.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών