Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Νέο ρεκόρ για την Ελλάδα - Χωρίς λιγνίτη για 21 μέρες η ηλεκτροπαραγωγή

Νέο ρεκόρ για την Ελλάδα  - Χωρίς λιγνίτη για 21 μέρες η ηλεκτροπαραγωγή

Σήμερα Δευτέρα, το μερίδιο του φυσικού αερίου θα είναι στο 49,21%, των ΑΠΕ στο 31,42% των υδροηλεκτρικών στο 7,28%, των εισαγωγών στο 8,41% και του λιγνίτη  στο μηδέν 

Συνολικά 21 ημέρες, συνεχόμενες, χωρίς λιγνίτη κλείνουν σήμερα το πρωί στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά στη χώρα μας, η ηλεκτροπαραγωγή των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ήταν μηδενική για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ  των 235 ωρών χωρίς «κάρβουνο» (περίπου ένα δεκαήμερο)  που είχαν καταγραφεί στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με στοιχεία που είχε επεξεργαστεί το Green Tank, άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν είχε μηδενιστεί η λιγνιτική παραγωγή, αλλά ποτέ για τόσο μεγάλη περίοδο. Εντός  του 2023 η χώρα είχε καλύψει τη ζήτηση χωρίς λιγνίτη  για ένα οκταήμερο το διάστημα 26 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου, για 87 ώρες την περίοδο 1 - 5 Ιουλίου,  για  64 ώρες από  7 έως 10 Ιουλίου και για 38 ώρες στις 20-21 Αυγούστου.  Η πρώτη φορά που δεν είχε παρουσία στο ενεργειακό μείγμα της χώρας ήταν μεταξύ 8 και 9 Ιουνίου του 2020 για 38 ώρες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης