Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανοδικά για δεύτερη ημέρα το πετρέλαιο - Στήριξη από ΟΠΕΚ, εν αναμονή της Fed

Ανοδικά για δεύτερη ημέρα το πετρέλαιο - Στήριξη από ΟΠΕΚ, εν αναμονή της Fed
Με στήριξη από την αισιοδοξία του ΟΠΕΚ και εν αναμονή της Fed
Σχετικά Άρθρα
Με άνοδο ολοκλήρωσαν και τη δεύτερη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές πετρελαίου, αν και με αισθητά χαμηλότερα κέρδη σε σύγκριση με τη Δευτέρα 10/6, εν μέσω αισιοδοξίας για αυξημένη ζήτηση στο υπόλοιπο του 2024.
Ο ΟΠΕΚ διατήρησε τις προβλέψεις του για σχετικά ισχυρή ανάπτυξη της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου το τρέχον έτος, παρά τη χαμηλότερη από την αναμενόμενη χρήση το πρώτο τρίμηνο, εκτιμώντας ότι τα ταξίδια και ο τουρισμός θα στηρίξουν την κατανάλωση στο δεύτερο εξάμηνο 2024. Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ), σε μηνιαία έκθεση, ανέφερε ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα αυξηθεί κατά 2,25 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd) το 2024 και κατά 1,85 εκατομμύρια bpd το 2025 -και οι δύο προβλέψεις παρέμειναν αμετάβλητες από τον περασμένο μήνα.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Αυγούστου ενισχύθηκε 0,36% και έκλεισε στα 81,92 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 0,21% και έκλεισε στα 77,90 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της περασμένης εβδομάδας, οι τιμές Brent και WTI σημείωσαν πτώση 1,8% και 1,9% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης