Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Έρχονται αυξήσεις τιμολογίων - Ποιά είναι τα συμφερότερα τώρα, το παιχνίδι στα κίτρινα

Έρχονται αυξήσεις τιμολογίων - Ποιά είναι τα συμφερότερα τώρα, το παιχνίδι στα κίτρινα

Οι ευκαιρίες που προκύπτουν από τον ανταγωνισμό των εταιριών

Τιμολόγια δύο ταχυτήτων διαμορφώνονται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς η τιμή της χονδρεμπορικής αυξάνεται λόγω του καύσωνα και προβλημάτων διασυνδέσεων στα Βαλκάνια, δημιουργώντας ανησυχία για αυξήσεις στα κυμαινόμενα τιμολόγια.

Στα πράσινα τιμολόγια του Ιουλίου, η τιμή είναι γνωστή και δε θα φέρουν εκπλήξεις στο τέλος του μήνα, όσο και να αυξηθεί η τιμή χονδρεμπορικής τον Ιούλιο, αλλά αναμένεται να ενισχυθούν τον Αύγουστο αν η τιμή χονδρεμπορικής συνεχίσει να κινείται ανοδικά.

Τα κίτρινα τιμολόγια του Ιουλίου που είναι συνδεδεμένα με την τιμή χονδρεμπορικής, όμως αναμένεται να φέρουν αυξημένους λογαριασμούς στο τέλος του μήνα.
Ωστόσο, καθώς ο ανταγωνισμός των εταιρειών μεγαλώνει για την εξασφάλιση πελατών, με στόχο να αυξήσουν τη σταθερότητα των πελατολογίων τους κάποιες δίνουν σε χαμηλές τιμές μπλε τιμολόγια, ενώ άλλες επιλέγουν να δώσουν ελκυστικές σταθερές τιμές για λίγους μήνες κίτρινα τιμολόγια.

Οι τιμές ενέργειας που μπορεί κάποιος να βρει στην αγορά ξεκινούν από τα 9,3 λεπτά/κιλοβατώρα (κιτρινο τιμολόγιο της Volton με σταθερή τιμή ως το Σεπτέμβριο) και φθάνουν μέχρι τα 20 λεπτά/κιλοβατώρα που είναι το πράσινο τιμολόγιο της Zenith. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ενώ το πράσινο τιμολόγιο της Zenith είναι στα 20 λεπτά/κιλοβατώρα, το μπλε τιμολόγιο της ίδιας εταιρείας είναι στα 9,5 λεπτά/κιλοβατώρα!

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης