Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο, κάτω από 85 δολάρια το Brent

Ήπιες απώλειες στο πετρέλαιο, κάτω από 85 δολάρια το Brent
Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak δήλωσε ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι ισορροπημένη το δεύτερο εξάμηνο του 2024
Σχετικά Άρθρα
Με απώλειες έκλεισαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι τιμές πετρελαίου, καθώς η γεωπολιτική αβεβαιότητα δημιουργεί ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση «μαύρου χρυσού».
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) υποχώρησε 0,21% και έκλεισε στα 84,85 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου κατέγραψε πτώση 0,36% και έκλεισε στα 81,91 δολάρια το βαρέλι.
Νωρίτερα, ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak δήλωσε ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι ισορροπημένη το δεύτερο εξάμηνο του 2024 και στη συνέχεια, χάρη στη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ για την προσφορά παραγωγής.
Ο ΟΠΕΚ+ έχει εφαρμόσει μια σειρά περικοπών παραγωγής από τα τέλη του 2022 για να στηρίξει την αγορά. Ο όμιλος συμφώνησε στις 2 Ιουνίου να παρατείνει την τελευταία περικοπή των 2,2 εκατομμυρίων bpd μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και να την καταργήσει σταδιακά από τον Οκτώβριο.
Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα υπερβεί την παραγωγή κατά περίπου 750.000 βαρέλια την ημέρα το δεύτερο εξάμηνο του 2024 λόγω της χαμηλότερης παραγωγής του ΟΠΕΚ+.
Η έκθεση του ΟΠΕΚ της περασμένης εβδομάδας έδειξε επίσης έλλειμμα προσφοράς πετρελαίου τους επόμενους μήνες και το 2025.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις συνθήκες της αγοράς πετρελαίου το δεύτερο εξάμηνο του έτους από το φθινόπωρο, όταν ο ΟΠΕΚ+ θα αρχίσει να ξετυλίγει ορισμένες από τις περικοπές παραγωγής του, ο Novak είπε: «Η αγορά θα είναι πάντα ισορροπημένη χάρη στις ενέργειές μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης