Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Πτώση για τρίτη ημέρα στο πετρέλαιο – Διατηρεί οριακά τα 80 δολάρια το αμερικανικό αργό

Πτώση για τρίτη ημέρα στο πετρέλαιο – Διατηρεί οριακά τα 80 δολάρια το αμερικανικό αργό
Ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak εκτίμησε ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι ισορροπημένη το δεύτερο εξάμηνο του 2024
Σχετικά Άρθρα
Με απώλειες έκλεισαν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές πετρελαίου, εν μέσω ανησυχιών για τις προοπτικές της ζήτησης στην Κίνα, καθώς τα στοιχεία έδειξαν οι εισαγωγές πετρελαίου μειώθηκαν τον Ιούνιο στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
Την ίδια στιγμή, η έντονη γεωπολιτική αβεβαιότητα δημιουργεί ανησυχίες για την παγκόσμια ζήτηση «μαύρου χρυσού», με την κατάσταση παγκοσμίως να είναι τεταμένη εν μέσω πολέμων στην Ουκρανία και τη Γάζα και πολιτικού χάους σε μεγάλες χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Γαλλία.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Σεπτεμβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) υποχώρησε 1,3% και έκλεισε στα 83,73 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Αυγούστου κατέγραψε πτώση 1,4% και έκλεισε στα 80,76 δολάρια το βαρέλι.

Τη Δευτέρα 15/7, ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Alexander Novak εκτίμησε ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι ισορροπημένη το δεύτερο εξάμηνο του 2024 και στη συνέχεια, χάρη στη συμφωνία του ΟΠΕΚ+ για την προσφορά παραγωγής.
Ο ΟΠΕΚ+ έχει εφαρμόσει μια σειρά περικοπών παραγωγής από τα τέλη του 2022 για να στηρίξει την αγορά, ενώ συμφώνησε στις 2 Ιουνίου να παρατείνει την τελευταία περικοπή των 2,2 εκατομμυρίων bpd μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και να την καταργήσει σταδιακά από τον Οκτώβριο. Η έκθεση του ΟΠΕΚ+ την περασμένη εβδομάδα, έδειξε επίσης έλλειμμα προσφοράς πετρελαίου τους επόμενους μήνες και το 2025.
Επίσης, η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου θα υπερβεί την παραγωγή κατά περίπου 750.000 βαρέλια την ημέρα το δεύτερο εξάμηνο του 2024 λόγω της χαμηλότερης παραγωγής του ΟΠΕΚ+.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις συνθήκες της αγοράς πετρελαίου το δεύτερο εξάμηνο του έτους από το φθινόπωρο, όταν ο ΟΠΕΚ+ θα αρχίσει να ξετυλίγει ορισμένες από τις περικοπές παραγωγής του, ο Novak είπε: «Η αγορά θα είναι πάντα ισορροπημένη χάρη στις ενέργειές μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης