Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σύγκρουση Σκυλακάκη στην Κρήτη για την γραμμή Χανιά - Δαμάστα - Κρίσιμες αποφάσεις για το «Κρήτη - Αττική»

Σύγκρουση Σκυλακάκη στην Κρήτη για την γραμμή Χανιά - Δαμάστα - Κρίσιμες αποφάσεις για το «Κρήτη - Αττική»

ΥΠΕΝ και ΑΔΜΗΕ υποστηρίζουν ότι η υπογειοποίηση της γραμμής ανεβάζει το κόστος του έργου 7 φορές πάνω από την εγκατάσταση των εναέριων πυλώνων

Ψηλά τη σημαία των αντιδράσεων κατά των πυλώνων του ΑΔΜΗΕ στη γραμμή μεταφοράς υψηλής τάσης 150ΚV Χανιά – Δαμάστα σηκώνει ο Δήμος Αποκόρωνα μετά την συνάντηση του Δημάρχου Χαράλαμπου Κουκιανάκη χθες στο ΥΠΕΝ με τον Υπουργό Θόδωρο Σκυλακάκη και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Νέων Έργων Μεταφοράς του ΑΔΜΗΕ, Μιχαήλ Χατζηπάνο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο κκ. Ανδρέας Κουκλινός, Κωνσταντίνος Γύπαρης και Νικήτας Μελισσάκης και οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Μανώλης Νικολούδης και Αργυρώ Κουκιανάκη.

 

Η υπογειοποίηση της γραμμής ανεβάζει το κόστος του έργου

Ο Υπουργός ξεκαθάρισε στους συνομιλητές του ότι η όδευση του έργου δεν μπορεί να αλλάξει επικαλούμενος το πολλαπλάσιο κόστος που συνεπάγεται η υπογειοποίηση της γραμμής έναντι της εναέριας που έχει σχεδιάσει ο ΑΔΜΗΕ.

Η υπογειοποίηση της γραμμής σύμφωνα με τα όσα μεταφέρθηκαν στην συνάντηση ανεβάζει το κόστος του έργου 7 φορές πάνω από την εγκατάσταση των εναέριων πυλώνων, κάτι που θα επιβαρύνει υπέρμετρα τους καταναλωτές ρεύματος σε όλη τη χώρα αφού το κόστος αυτό περνάει στην περιουσιακή βάση του ΑΔΜΗΕ και μεταφέρεται μεταφέρεται στους λογαριασμούς ρεύματος ως ρυθμιζόμενη χρέωση.

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης