Τελευταία Νέα
Ενέργεια

H ΔΕΗ συγκρατεί τα τιμολόγια για 3ο μήνα - Με έκπτωση 53% το πράσινο - Στα 0,16 ευρώ η τιμή της KWh

H ΔΕΗ συγκρατεί τα τιμολόγια για 3ο μήνα - Με έκπτωση 53% το πράσινο - Στα 0,16 ευρώ η τιμή της KWh
Αντίστοιχα, και στα πράσινα τιμολόγια για τους επαγγελματίες η ΔΕΗ εφαρμοζει έκπτωση 45% και η τιμή της κιλοβατώρας ανέρχεται σε 0,18331.
Σχετικά Άρθρα
Για τρίτο συνεχόμενο μήνα, η ΔΕΗ βάζει ανάχωμα στις αυξήσεις στα τιμολόγια ρεύματος, προς όφελος των πελάτων της.
Ειδικότερα, η τιμή του πράσινου οικιακού τιμολογίου της για τον Αύγουστο (πριν την όποια κρατική επιδότηση) να διαμορφώνεται στα 0,16391 ευρώ/kwh, εφαρμόζοντας έκπτωση 53%. Αντίστοιχα, στα πράσινα τιμολόγια για τους επαγγελματίες η ΔΕΗ εφαρμοζει έκπτωση 45% και η τιμή της κιλοβατώρας ανέρχεται σε 0,18331 ευρώ.
Παράλληλα, τα κίτρινα τιμολόγια της είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικά με τιμές Αυγουστου 0,155 για το οικιακό κίτρινο myHome4All και 0,174 για το επαγγελματικό κίτρινο myBusiness4All.
Αντίστοιχα, τα μπλε τιμολόγια της ΔΕΗ, τα οποία έχουν αποκτήσει μαζική αποδοχή, έχουν εγγυημένη σταθερή τιμή 0,145 για 12 μήνες για το οικιακό μπλε myHomeEnter (0,142 για το myHomeOnline) και 0,145 για 12 μηνες για το μπλε επαγγελματικό myBusinessEnter.
Από την αρχή του έτους, η ΔΕΗ στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις με συνολικές εκπτώσεις άνω των 450 εκατ. ευρώ.
Το επόμενο διάστημα αναμένονται οι ανακοινώσεις των τιμολογίων Αυγούστου από το σύνολο των προμηθευτών. Ήδη πάντως η Protergia και η Ήρων γνωστοποίησαν ότι θα κρατήσουν σταθερές τις χρεώσεις, στο επίπεδο του Ιουλίου.

Εν αναμονή των κρατικών επιδοτήσεων

Εν τω μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται η ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την επιδότηση των τιμολογίων του Αυγούστου που αναμένεται να κυμανθεί στο 1,5-2 σεντς ανά κιλοβατώρα προκειμένου η τελική τιμή για τους πελάτες της ΔΕΗ, που είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής, να διαμορφωθεί κάτω από τα 15 σεντς ανά κιλοβατώρα.

Τα επιχειρηματικά τιμολόγια

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, διαπίστωσε -στο πλαίσιο δηλώσεων του στον Σκάι- αυτοσυγκράτηση από τους παρόχους και στα επιχειρηματικά τιμολόγια που είναι εκτός επιδοτήσεων.
«Είναι σημαντικό ότι υπάρχει αυτοσυγκράτηση με τα επιχειρηματικά τιμολόγια που είναι εκτός επιδοτήσεων, γιατί δε μπορούσαμε να κάνουμε έκτακτο σχήμα, που θέλει έγκριση από την Κομισιόν και δεν πιστεύω ότι θα δινόταν καθώς ο μηχανισμός έχει καταργηθεί με την καινούρια οδηγία» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης