Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυστρία: Κατάργηση του ρωσικού φυσικού αερίου έως το 2027 περιλαμβάνει η στρατηγική ενεργειακής ασφάλειας

Αυστρία: Κατάργηση του ρωσικού φυσικού αερίου έως το 2027 περιλαμβάνει η στρατηγική ενεργειακής ασφάλειας
Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, το μερίδιο του ρωσικού φυσικού αερίου στους αυστριακούς αγωγούς είναι 80-90%, σημείωσε η εφημερίδα Kurier
Ο κυβερνητικός συνασπισμός της Αυστρίας συμφώνησε να συμπεριλάβει τη σταδιακή κατάργηση του ρωσικού φυσικού αερίου έως το 2027 στη νέα στρατηγική ασφαλείας της χώρας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Kurier το Σάββατο 3 Αυγούστου 2024.
Σύμφωνα με πρόσφατες εκτιμήσεις, το μερίδιο του ρωσικού φυσικού αερίου στους αυστριακούς αγωγούς είναι 80-90% το 2023, η Αυστρία θα καταβάλει περίπου 4 δισεκατομμύρια ευρώ στην Gazprom, γράφει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση, μια τέτοια εξάρτηση απειλεί την οικονομία.
Εάν διακοπεί ο εφοδιασμός, οι τιμές του φυσικού αερίου για τα νοικοκυριά και τη βιομηχανία θα αυξηθούν.
Αυτός ο κίνδυνος πρέπει να «μετριαστεί μέσω ελέγχου των τιμών», λέει η κυβέρνηση.
Τον Ιούνιο του 2018, υπογράφηκε συμφωνία για την παράταση της υπάρχουσας σύμβασης μεταξύ της Gazprom Export LLC και της OMV Gas Marketing & Trading GmbH για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην Αυστρία έως το 2040.
Η σύμβαση περιλαμβάνει τη δέσμευση ότι η OMV είναι υποχρεωμένη να καταβάλει χρήματα ακόμα κι αν δεν λαμβάνει πραγματικά το φυσικό αέριο.
Τον Ιούλιο, το Υπουργείο Ενέργειας της Αυστρίας ανακοίνωσε ότι θα αξιολογήσει το περιεχόμενο της σύμβασης μεταξύ της Gazprom και της αυστριακής εισαγωγέα φυσικού αερίου OMV με σκοπό την πιθανή έξοδο από αυτήν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης