Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανάκαμψη και τέλος στο πτωτικό σερί 4 εβδομάδων για το πετρέλαιο

Ανάκαμψη και τέλος στο πτωτικό σερί 4 εβδομάδων για το πετρέλαιο
Δεν κατάφερε ωστόσο να ανακτήσει το ψυχολογικό όριο των 80 δολαρίων το Brent
Σχετικά Άρθρα
Με άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου, ανατρέποντας τις βαριές απώλειες της Δευτέρας 5/8 και ολοκληρώνοντας με συνολικά κέρδη την εβδομάδα, μετά από ένα μεγάλο πτωτικό σερί.
Θετικά λειτούργησαν τα στοιχεία για τα μειωμένα αποθέματα στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατά 3,7 εκατομμύρια βαρέλια στα 429,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 2 Αυγούστου, σύμφωνα με την αμερικανική αρμόδια Υπηρεσία Ενέργειας (EIA). Παράλληλα, η EIA προέβλεψε αυστηρότερα ισοζύγια προσφοράς και ζήτησης για το 2024, αυξάνοντας τις προοπτικές της για την κατανάλωση πετρελαίου αλλά μειώνοντας τις προσδοκίες για την παραγωγή.
Τα κέρδη στο πολύτιμο μέταλλο περιορίστηκαν από το ισχυρό δολάριο, με τον δείκτη ICE US Dollar Index να ξεπερνά τις 103 μονάδες παρά τις προβλέψεις για μείωση επιτοκίων από τη Federal Reserve τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Την ίδια στιγμή, οι παρακολουθούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Οκτωβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με κέρδη 0,5% στα 79,56 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε 0,85% και έκλεισε στα 76,84 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της εβδομάδας, οι τιμές αυξήθηκαν +4,5%, σπάζοντας το πτωτικό σερί 4 εβδομάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης