Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Παγκόσμια Τράπεζα: Εξέδωσε το πρώτο ομόλογο για τη χρηματοδότηση της αναδάσωσης του Αμαζονίου

Παγκόσμια Τράπεζα: Εξέδωσε το πρώτο ομόλογο για τη χρηματοδότηση της αναδάσωσης του Αμαζονίου
Τα ομόλογα έχουν συνολική κεφαλαιακή προστασία, και έτσι έχουν αξιολόγηση Triple A ως προς το κεφάλαιό τους
Ένα νέο είδος ομολόγου υπόσχεται να δώσει μια ανάσα ζωής στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, συνδέοντας τις οικονομικές αποδόσεις των επενδυτών με την ποσότητα άνθρακα που απομακρύνεται από την ατμόσφαιρα.
 
Σύμφωνα με το Bloomberg, η Παγκόσμια Τράπεζα προχώρησε αυτή την εβδομάδα στην έκδοση εννιαετούς ομολόγου ύψους 225 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο θα συμβάλει στη συγκέντρωση κεφαλαίων για την αναδάσωση του Αμαζονίου. Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ομόλογα, οι αποδόσεις των αγοραστών θα συνδέονται με τον θετικό αντίκτυπο στο κλίμα των νέων δέντρων που πρόκειται να φυτευτούν και όχι με την μείωση των εκπομπών μέσω του περιορισμού της αποψίλωσης των δασών.
 
Οι επενδυτές θα κερδίζουν ένα σταθερό εγγυημένο κουπόνι, περίπου 1,745% ετησίως, χαμηλότερο από τα συνήθη ομόλογα της Παγκόσμιας Τράπεζας αντίστοιχης διάρκειας. 
 
Τα διαφυγόντα κουπόνια αξίας 36 εκατ. δολαρίων θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων αναδάσωσης που έχει αναλάβει η βραζιλιάνικη startup Mombak Gestora de Recursos Ltda. Να σημειωθεί ότι η HSBC Holdings Plc παρείχε συμβουλές για την έκδοση του ομολόγου.
 
Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης