Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ανατροπή: Τον Ιούλιο η Ινδία ξεπέρασε την Κίνα ως ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού πετρελαίου

Ανατροπή: Τον Ιούλιο η Ινδία ξεπέρασε την Κίνα ως ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού πετρελαίου

Το μερίδιο του ρωσικού πετρελαίου στον συνολικό όγκο των ινδικών εισαγωγών τον Ιούλιο ήταν ρεκόρ 44%, φθάνοντας στα 2,07 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ποσοστό 4,2% υψηλότερο από τον Ιούνιο και 12% περισσότερο από ό,τι πριν από ένα χρόνο

Από την έναρξη της πλήρους κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Ινδίας έχει αυξηθεί.
Η Ινδία έγινε ένας από τους κύριους αγοραστές ρωσικού πετρελαίου, αν και η πίεση από τις κυρώσεις των ΗΠΑ απειλεί όλο και περισσότερο αυτό το εμπόριο.
Το μερίδιο του ρωσικού πετρελαίου στον συνολικό όγκο των ινδικών εισαγωγών τον Ιούλιο ήταν ρεκόρ 44%, φθάνοντας στα 2,07 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, ποσοστό 4,2% υψηλότερο από τον Ιούνιο και 12% περισσότερο από ό,τι πριν από ένα έτος, σύμφωνα με στοιχεία του Reuters.
Αυτό ξεπέρασε τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας τον Ιούλιο από τη Ρωσία κατά 1,76 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέσω αγωγών και αποστολών, σύμφωνα με στοιχεία των κινεζικών τελωνείων.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-08-24_173654.png
«H ζήτηση της Ινδίας για ρωσικό πετρέλαιο θα αυξηθούν όσο δεν υπάρξουν περαιτέρω αυστηρότερες κυρώσεις», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος από την Ινδία
Το Ιράκ φέρεται να παρέμεινε ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαίου της Ινδίας τον Ιούλιο, ακολουθούμενο από τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Το Νέο Δελχί έχει ζητήσει μια διπλωματική λύση στον πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, αλλά ταυτόχρονα ενισχύει στενούς οικονομικούς δεσμούς με τη Μόσχα.
Ο Ινδός πρωθυπουργός Narendra Modi σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ουκρανία στις 23 Αυγούστου, παραμονή της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, για πρώτη φορά στην ιστορία των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο εθνών.
Τον προηγούμενο μήνα, ο Modi επισκέφτηκε τη Ρωσία και είχε συνομιλίες με τον Πρόεδρο Vladimir Putin – μια επίσκεψη με ιδιαίτερη σημασία για τον Παγκόσμιο Νότο και τις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης