Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Α. Σιάμισιης (HellenIQ Energy): Εντός εξαμήνου η απόφαση για τις γεωτρήσεις σε Ιόνιο και Κρήτη

Α. Σιάμισιης (HellenIQ Energy): Εντός εξαμήνου η απόφαση για τις γεωτρήσεις σε Ιόνιο και Κρήτη

 Έως το τέλος του 2025 η εγκατεστημένη ισχύς της HellenIQ Energy σε μονάδες ΑΠΕ θα ξεπεράσει το 1 GW

Αύξηση των περιθωρίων διύλισης εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων, τα οποία στη διάρκεια του Ιουλίου ήταν χαμηλότερα του αναμενομένου, προέβλεψε ο διευθύνων σύμβουλος της HellenIQ Energy  Ανδρέας Σιάμισιης παρουσιάζοντας χθες στους αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Εκτίμησε ότι η αγορά θα ισορροπήσει εντός του τρίτου τριμήνου καθώς και ότι θα υπάρξει πλήρης ανάκαμψη το τελευταίο τρίμηνο του έτους. 

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ερευνών υδρογονανθράκων στις περιοχές του Ιουνίου και της Κρήτης ο κ. Σιάμισιης σημείωσε ότι συνεχίζεται η μελέτη των σεισμικών δεδομένων και η απόφαση για το εάν θα γίνει η όχι ερευνητική γεώτρηση θα ληφθεί εντός του επομένου εξαμήνου. 

Όπως τόνισε ο κ. Σιάμισιης η HellenIQ Energy, επικεντρώνεται στη βελτίωση των υφιστάμενων δραστηριοτήτων της και στην αύξηση των εξαγωγών της, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη λειτουργία της με την ανάληψη πρωτοβουλιών σε επίπεδο οργάνωσης. Ταυτόχρονα συνεχίζει την επενδυτική της δραστηριότητα στον τομέα των ΑΠΕ όπου πλέον διαθέτει 0,4 GW εγκατεστημένης ισχύος και 5 GW έργων όλων των τεχνολογιών σε διάφορα στάδια ωριμότητας. Έως το τέλος του 2025 η εγκατεστημένη ισχύς της HellenIQ Energy σε μονάδες ΑΠΕ θα ξεπεράσει το 1 GW. Πάντως ο κ. Σιάμισιης εκτίμησε ότι η αγορά των ΑΠΕ στο σύνολο της βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή λόγω της περιορισμένης ζήτησης και των περικοπών. 

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης