Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Ο ΟΠΕΚ+ «έριξε» τις τιμές πετρελαίου - «Βουτιά» άνω του 3% στο αμερικανικό αργό

Ο ΟΠΕΚ+ «έριξε» τις τιμές πετρελαίου - «Βουτιά» άνω του 3% στο αμερικανικό αργό
Η επιβράδυνση της ζήτησης ώθησε ορισμένους αναλυτές να αμφιβάλλουν εάν ο Οργανισμός προχωρήσει στην αύξηση της παραγωγής
Σχετικά Άρθρα
Τελείωσε πριν καν αρχίσει η ανάκαμψη στις τιμές πετρελαίου, μετά τις αναφορές πως ο ΟΠΕΚ+ πρόκειται να προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής πετρελαίου από τον Οκτώβριο 2024.
Οκτώ μέλη του ΟΠΕΚ+ έχουν προγραμματιστεί να ενισχύσουν την παραγωγή κατά 180.000 βαρέλια ημερησίως τον Οκτώβριο, ως μέρος ενός σχεδίου για να ξεκινήσουν να ξετυλίγουν το πιο πρόσφατο επίπεδο περικοπών της παραγωγής κατά 2,2 εκατομμύρια bpd, διατηρώντας παράλληλα άλλες μειώσεις μέχρι το τέλος του 2025.
Η επιβράδυνση της αύξησης της ζήτησης, ιδίως στην Κίνα, επηρέασε τις τιμές του πετρελαίου και ώθησε ορισμένους αναλυτές να αμφιβάλλουν εάν ο Οργανισμός των Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοι, γνωστοί ως ΟΠΕΚ+ θα προχωρήσουν στην αύξηση του Οκτωβρίου.
Ωστόσο, πηγές του ΟΠΕΚ+ δήλωσαν στο Reuters ότι το σχέδιο για αύξηση της παραγωγής παραμένει σε ισχύ καθώς η απώλεια της λιβυκής παραγωγής συσφίγγει την αγορά και αναμένεται ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια στα μέσα Σεπτεμβρίου. «Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες σχετικά με τη ζήτηση, αλλά υπάρχει επίσης η ελπίδα ότι η μείωση των επιτοκίων της Fed θα τονώσει την οικονομική ανάπτυξη», είπε μια από τις πηγές.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Brent παραδόσεως Οκτωβρίου (το πιο ενεργό συμβόλαιο) έκλεισε με απώλειες 1,4% στα 78,80 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Οκτωβρίου κατέγραψε «βουτιά» 3,1% και έκλεισε στα 73,55 δολάρια το βαρέλι.
Για το σύνολο της εβδομάδας, Brent και WTI απώλεσαν 0,3% και 1,7% της αξίας τους, αντίστοιχα. Σε επίπεδο μήνα, οι απώλειες ανήλθαν σε 2,4% και 3,6%, αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης